U ovoj tvrtki će zaposlenici dobiti 4500 kn bonusa, 1500 kn božićnice i 600 kn za djecu

Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL

Ta kompanija će ove godine radnicima isplatiti gotovo 8.3 milijuna kuna bonusa te 2.7 milijuna kuna božićnica

Hrvatska udruga poslodavaca jučer je objavila kako će većina njih iskoristiti mogućnost nagrađivanja zaposlenika, a prvi koji će iskoristiti dobivenu poreznu olakšicu za dodatne bonuse djelatnicima je vlasnik Atlantica, Emil Tedeschi.

Osim 1500 kuna božićnice i 600 kuna dara za djecu, svaki od 1800 zaposlenika nekih od Atlanticovih kompanija u prosincu će dobiti i 4600 kuna bonusa zbog odličnih poslovnih rezultata, piše Večernji koji je izračunao kako će ta kompanija ove godine radnicima isplatiti gotovo 8.3 milijuna kuna bonusa te 2.7 milijuna kuna božićnica.

U HUP-u kažu da će tri od četiri poslodavca iskoristiti povećanje neoporezivog dijela dohotka za podizanje iznosa prigodnih nagrada.

U anketi se 200 firmi izjasnilo da će iskoristiti Vladinu mjeru.

Također, uprava tvrtke Pevec izvijestila je u srijedu da će radnicima isplatiti božićnicu od 1.500 kuna i 400 kuna po djetetu do 15. godine.

Iz Peveca napominju kako je to nastavak ulaganja u zaposlenike kao što su nedavno najavili. Podsjetili su i kako će povećati minimalnu plaću zaposlenika u 2019. godini za 1.000 kuna.

Prema podacima koje je objavila Hrvatska udruga poslodavaca na temelju ankete u kojoj je sudjelovalo 200 poduzeća, gotovo tri četvrtine poslodavaca isplatit će povećane prigodne nagrade omogućene novim pravilnikom o neoporezivim primitcima koji bi trebao stupiti na snagu 1. prosinca i kojim se ti primitci povećavaju s 2.500 na 7.500 kuna.

Vijesti.hr

VIDEO DANA: 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari