LUKSUZNA NUŽDA

Video | U ovom hrvatskom WC-u s 5 zvjezdica moći će se platiti karticom i ostaviti prtljagu

O toaletu unutar zidina govori se od 2019. Grad je za njega kupio i nekretninu vrijednu 800 tisuća eura! No, stvari nisu išle po planu. Pandemija, žalbe brojnih ugostitelja i najavljeni WC s pet zvjezdica morao je na drugu lokaciju. Ovaj put u nekretninu u vlasništvu grada

Najskuplji javni toalet u Hrvatskoj neće više biti onaj Bandićev u zagrebačkoj Dubravi. I jug se može pohvaliti s luksuzom kakvog rijetki imaju.

Iako prvotno zamišljen u nekretnini vrijednoj 800 tisuća eura, nakon brojnih žalbi Dubrovnik luksuz seli na drugu adresu, izvještava Marija Pajić Bačić za RTL Danas.hr.

Izgradnja zlatnih dubrovačkih zahoda nije neka novost pa tako i aktualna vlast ne želi da ta lijepa tradicija propadne. Uostalom, ne zaslužuje li stara dubrovačka jezgra dostojan WC?

“Slušajte, naravno da bi trebao biti na starome mjestu”, rekla je Vjera Martić iz Dubrovnika.

“Zahoda treba biti više!”, istaknula je njezina sugrađanka Nevenka Đirlić.

O toaletu unutar zidina govori se od 2019.

Grad je za njega kupio i nekretninu vrijednu 800 tisuća eura. No, stvari nisu išle po planu. Pandemija, žalbe brojnih ugostitelja i najavljeni WC s pet zvjezdica morao je na drugu lokaciju. Ovaj put u nekretninu u vlasništvu grada.

“To neće biti najskuplji WC u Hrvatskoj – meni je drago da smo kupili onaj prvi prostor – razlog zašto smo odustali je bio jer cijeli niz gospodarskih subjekata i postajala je bojazan od negativne percepcije!”, rekao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Prostor nesuđenog WC-a svakako će biti iskorišten za društvenu korist, a ono što se također zna je da javni WC definitivno neće biti običan.

WC s pet zvjezdica bi se naravno plaćao čak i karticama

Takav, vjerujemo da bi brojnim turistima došao kao oaza u pustinji.

Gospođa Marija Nadilo u ulici živi od osamdesetih. Odluku da javni WC ipak neće biti ispod njezina prozora jedva je dočekala.

“Ostavljaju i boce od pive pa i čikove pa tu puše travurinu i tako. Užas!”, rekla je Nadilo.

U Dubrovniku čak i kada je pitanje WC-a razmišljaju globalno. Ugledali su se u portugalski tzv. najseksi WC na svijetu koji u centru Lisabona uz obavljanje nužde nudi i suvenirnicu.

Dubrovačka verzija cool WC-a možda neće nositi to ime, ali će imati prostor za njegu djece kao i za ostavljanje prtljage.

“U nekavim planovima i razmišljanjima je da bi ovaj WC radio 24 sata!”, rekao je Marko Iveković, predsjednik Uprave Čistoće Dubrovnik.

Građani Dubrovnika se samo nadaju da i uređenje toaleta s 5 zvjezdica neće platiti cifrom od 6 nula, izvještava Marija Pajić Bačić za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari