KOBRE POJAČALE FLOTU

Video | U patroli s novim policijskim presretačima: Imaju 200 konjskih snaga, idu do 260 km/h i rijetko tko im može pobjeći!

Da nesreća bude manje tu su policijske Kobre koje su svoju flotu pojačale novim jurilicama. Teško im tko može pobjeći. I mi smo bili u lovu na one koji krše propise na autocesti

Petak popodne – Kobre kreću u akciju na dva i na četiri kotača. Krenula je prava akcija čim smo izašli na autocestu. Josip Medved, zapovjednik Mobilne jedinice prometne policije Kobre, kazao je da se jedan potencijalno približava.

“Kada prođe mi ćemo krenuti za njim”, rekao je Medved i pokazao gdje se može vidjeti koliko brzo vozi.

Vozač je vozio brzinom 170 kilometara na sat, a Medved je potvrdio da je riječ o prekršaju. Vozač je potom vozio brzinom 200 kilometara na sat.

“Kada izmjerimo točnu brzinu, idemo u postupak zaustavljanja”, pojasnio je Medved.

Vozač je zaustavljen. Kazna za njegov prekršaj vožnje više od 200 kilometara na sat minimalno je od 660 eura do 1990 eura, tri kaznena boda te ako mu je to bilo prvi put, u ovom slučaju je bilo prvi put, slijedi samo mjesec dana oduzimanje vozačke dozvole.

Kobre su nam pokazale svoje nove aute nakon povratka u bazu. Antonio Vrdoljak Brundo iz Mobilne jedinice prometne policije Kobre pojasnio je da je riječ o autima koje koriste za svakodnevne zadaće.

“Okretna su i brza vozila i dojam je odličan”, dodao je.

Kobre su dobile nova pojačanja i u sportskim modelima. Novi auti imaju 200 konjskih snaga. Mogu voziti i 260 kilometara na sat, a vjerojatno i više ako treba, a ono što je najzanimljivije je zvuk motora. Policija vjerojatno vozi na profil sport.

Policija je prošle sezone u srpnju i kolovozu ispisala čak 40 tisuća kazni. Ove ih sezone vjerojatno čeka još više posla, a pogotovo na autocestama. Medved je rekao da turisti više poštuju hrvatske prometne propise

“Uglavnom ovi najekstremniji su naši građani kojima se žuri”, zaključio je Medved, izvještava Boris Mišević za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari