BORBA S KORONAVIRUSOM

U PGŽ danas, kroz 24 sata, četiri novozaražene osobe. Tri su osobe ozdravile!

Foto: Testiranje u Rijeci (Mateo Levak/Riportal)

Svi novozaraženi mlađe su dobi, kontakti predhodno zaraženih

Prema informacijama epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, u posljednja 24 sata evidentirane su četiri novozaražene osobe virusom covid19, dok su tri osobe ozdravile.

Svi novozaraženi mlađe su dobi, kontakti predhodno zaraženih, odnosno ljudi koji se vraćaju s godišnjih odmora. Samo jedan od njih je austrijski turist koji se već vratio u matičnu zemlju.

Prema informacijama koje je medijima iznio glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dobrica Rončević, jako je velik pritisak za testiranje i to najviše turista iz zemalja koje su Hrvatsku stavile na crvenu listu.

Uz maksimalne napore epidemiologa, kako u Rijeci tako i u ispostavama na kvarnerskim otocima, dnevni broj testiranih prelazi 450.

No, ističe, da je usprkos velikom broju turista na našem području epidemiološka situacija stabilna što uostalom potvrđuju i brojke oboljelih. Jučer je na području PGŽ bilo 48 aktivnih slučajeva, a prema današnjim podacima oboljelih i ozdravljenih, ta brojka se ne povećava.

Podsjetimo, zbog velikog pritiska građana za testiranje, najviše turista, iz Nastavnog zvoda za javno zdravstvo PGŽ poručuju da se uzimanje uzoraka provodi u Rijeci svakim radnim danom i subotom od 8 do 16 sati bez prethodnog naručivanja i to na parkiralištu pored zgrade Zavoda (drive in).

Cijena testa je 698,21 kn a rezultati testiranja gotovi su tijekom sljedećeg dana i šalju se putem maila ili se mogu preuzeti osobno na šalteru do 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari