BORBA S KORONAVIRUSOM

U PGŽ danas, kroz 24 sata, četiri novozaražene osobe. Tri su osobe ozdravile!

Idi na originalni članak
Foto: Testiranje u Rijeci (Mateo Levak/Riportal)

Svi novozaraženi mlađe su dobi, kontakti predhodno zaraženih

Oglas

Prema informacijama epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, u posljednja 24 sata evidentirane su četiri novozaražene osobe virusom covid19, dok su tri osobe ozdravile.

Svi novozaraženi mlađe su dobi, kontakti predhodno zaraženih, odnosno ljudi koji se vraćaju s godišnjih odmora. Samo jedan od njih je austrijski turist koji se već vratio u matičnu zemlju.

Prema informacijama koje je medijima iznio glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dobrica Rončević, jako je velik pritisak za testiranje i to najviše turista iz zemalja koje su Hrvatsku stavile na crvenu listu.

Uz maksimalne napore epidemiologa, kako u Rijeci tako i u ispostavama na kvarnerskim otocima, dnevni broj testiranih prelazi 450.

No, ističe, da je usprkos velikom broju turista na našem području epidemiološka situacija stabilna što uostalom potvrđuju i brojke oboljelih. Jučer je na području PGŽ bilo 48 aktivnih slučajeva, a prema današnjim podacima oboljelih i ozdravljenih, ta brojka se ne povećava.

Podsjetimo, zbog velikog pritiska građana za testiranje, najviše turista, iz Nastavnog zvoda za javno zdravstvo PGŽ poručuju da se uzimanje uzoraka provodi u Rijeci svakim radnim danom i subotom od 8 do 16 sati bez prethodnog naručivanja i to na parkiralištu pored zgrade Zavoda (drive in).

Cijena testa je 698,21 kn a rezultati testiranja gotovi su tijekom sljedećeg dana i šalju se putem maila ili se mogu preuzeti osobno na šalteru do 19 sati.

Exit mobile version