POZIV U POMOĆ MALIŠANU

U požaru poginula trudna majka, otac se bori za život, za sina od 3,5 godina prikupljaju donacije

Izvor: Udruga Sv. Jeronim

Nakon kobnog požara u Prugovu u Dalmatinskoj zagori, iz Udruge Sv. Jeronim mole građane da pomognu dječaku i, nadaju se, ocu koji su ostali bez doma

Dvije osobe teško su bile ozlijeđene u požaru koji je izbio u obiteljskoj kući u Prugovu, u zaseoku Bobani, oko 10.30. Ozlijeđeni su hitno prebačeni na liječenje u KBC Split. Tako je glasila štura policijska informacija od 26. veljače, a iza nje se već tada krila grozna obiteljska tragedija obitelji iz Dalmatinske zagore koja je otada postala još gorom.

Udruga Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice poslala je javni apel za financijskom pomoći 3,5-godišnjem sinu roditelja koji su stradali u požaru koji je u obiteljskoj kući izbio kad im je eksplodirala peć na lož ulje.

Iz Udruge Sv. Jeronim navode, što se vidi i iz vijesti narednih dana nakon tragedije s Dalmatinskog portala, da je majka, 33-godišnja Sanja Boban, bila trudna, da je pretrpjela opekline na čak 90 posto površine tijela, i to do 4. stupnja, te je umrla nakon tjedan dana borbe liječnika KBC-a Split za njezin život.

Za oca iz udruge navode da su ga medicinske službe u međuvremenu prevezle u KBC Sestara milosrdnica u Zagrebu zbog transplantacije kože, jer on je u požaru pretrpio opekline na 50 posto površine tijela. Ishod njegovog liječenja, javljaju, još je neizvjestan i još je u komi.

Njihov sin star tri i pol godine, sada je kod djeda i bake.

Udruga Sv. Jeronima svoju akciju ne naziva “humanitarnom”, za što ističe da je razlog to što takav zakonski status iziskuje dodatne dozvole, što automatski znači i dodatni vremenski rok, dok su za akciju prikupljanja donacija uspjeli ishoditi dozvole kako bi reagirali što hitnije.

Donaciju su, stoji dalje u priopćenju udruge, pokrenuli uz odobrenje sadašnje obitelji dječaka, s početkom 11. ožujka, pa do 30. travnja.

“Vratiti djetetu njegov dom, te mu omogućiti normalno djetinjstvo i život”, želja je udruge koja poručuje: “Nadamo se da ćemo se odazvati u što većem broju i ovu veliku tugu pokušati što je više moguće ublažiti i dovesti do toga da otac i sin mogu krenuti od nekog novog početka”, prenosi RTL.

Detalje o načinu uplate možete vidjeti u faksimilu ispod. Za sve daljnje informacije možete kontaktirati Udrugu Sv. Jeronim:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari