IVICA DAČIĆ

Srbijanski političar bocnuo Hrvatsku: ‘Oni nisu ni za dron spremni, a kamoli za dom’

Pixsell

F117 američki je lovac kojeg je tri dana nakon početka NATO-va bombardiranja Beograda, u ožujku 1999. godine srušio pekar mađarskog porijekla Zoltan Dani

Dok se pripremaju za izbore, srpski političari ne mogu se na skupovima ne dotaknuti Hrvatske, čini se, a pad sovjetskog materijala dao im je i dodatnog materijala. Nakon srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je rekao kako je dobio uvjerenje vojnog vrha da bi im pet minuta bilo dovoljno da obore letjelicu kakva je pala u Zagrebu. “Zato što danas imamo čime”, dodao je.

Povezani video:

Pad letjelice iskoristio je i Ivica Dačić, predsjednik Narodne skupštine Srbije i nositelj izborne liste koalicije oko Socijalističke partije Srbije (SPS) koji se na predizbornom skupu osvrnuo na NATO i Hrvatsku.

“Naša politika je jasna, mi smo rušili NATO. Na našoj listi je Zoltan Dani koji je oborio nevidljivi F117. Mi oborili nevidljivog, a ovi Hrvati ne mogu ni ovaj dron da obore… Pa oni nisu ni za dron spremni, a kamoli za dom”, rekao je.

Inače, “nevidljivi F117” američki je lovac kojeg je tri dana nakon početka NATO-va bombardiranja Beograda, u ožujku 1999. godine srušio pekar mađarskog porijekla Zoltan Dani koji se nalazio na dežurstvu s protuzračnom obranom u Srijemu.

Radari su uočili letjelicu koja je trebala biti nevidljiva, Dani je zapovjedio raketni napad i srušio ju, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari