PUCNJAVA U SARAJEVU: U Rajlovcu ubijena dva vojnika, napadač počinio samoubojstvo

Večeras se u naselju Rajlovcu u predgrađu Sarajeva dogodilo dvostruko ubojstvo.

Ubijena su dvojica pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine, potvrdilo je ministarstvo obrane BiH.

Prema dosadašnjim saznanjima, vojnici Almir Salkić i Nedeljko Radić ubijeni su kada je napadač upao u jednu kladionicu u Rajlovacu i tamo otvorio vatru iz strojnice, a Dnevi avaz prenosi izjavu direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perice Stanića da je prema dosadašnjim informacijama ubojica vjerojatno pripadnik vehabijskog pokreta. U napadu su ozlijeđene četiri osobe, među njima i jedan  vojnik.

Policija za napad sumnjiči 34-godišnji Enesa Omeragića. Nekoliko sati nakon što su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo opkolili kuću u koju se sklonio, Omeragić je počinio samoubojstvo. Napadač je navodno bio ovisnik, a posljednjih se godina, prema izjavama svjedoka, počeo družiti s pripadnicima vehabijskog pokreta

Dvostruko ubojstvo ne može se tretirati kao teroristički čin sve dok se ne utvrde točne okolnosti pod kojima se to zbilo, izjavio je Stanić, dok ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ne isključuje mogućnost terorizma, prenose mediji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari