VEĆ GOTOVO ČETIRI TJEDNA

Video | U Šangaju i dalje kritično, dezinficiraju cijeli grad. Hrvatska glumica: ‘Ne želim reći da gladujem, ali…’

Vatrogasci steriliziraju dizala, stubišta i mjesta javnih okupljanja, čak i kanalizaciju

U kineskom Šangaju i dalje traje najgore razdoblje od početka pandemije. Prijavljeno je više od 320 tisuća bolesnih, ali samo troje službeno preminulih u novom valu.

Grad je i dalje u lockdownu, a građani zatvoreni u svoje domove već gotovo četiri tjedna. Ovise o dostavi hrane i medicinskih potrepština. Nastavlja se i velika dezinfekcija grada, prenosi Ida Hamer za RTL.

Vatrogasci steriliziraju dizala, stubišta i mjesta javnih okupljanja, čak i kanalizaciju. Kakvo je stanje u Šangaju, ispričala je glumica Suzana Nikolić koja tri godine tamo živi i radi. 

Kakva je trenutačna situacija u Šangaju?

Testiranja su sve učestalija, recimo, u mojoj zgradi testiraju nas svaki dan već 5 dana uzastopce.

Stvaraju li se možda napetosti među sugrađanima s obzirom da lockdown traje gotovo četiri tjedna?

Ima ljudi koji već dugo žive u Šangaju i kažu da nisu nikad svjedočili takvom nezadovoljstvu stanovništva. Mentalno zdravlje je po meni vrlo ugroženo, osobito kod mladih ljudi. Oni ne smiju van, nitko od nas ne smije van. Nama se čak savjetuje da zatvaramo prozore, u nekim zgradama su ljudima čak zalijepili ono na prozore i vrata da ne smiju izlaziti van, tako da ima svega. Ja se ne obazirem na neke savjete tipa stavite masku kad otvarate vodu da se ne biste zarazili virusom.

Brojni mediji navode da postoji taj nedostatak hrane, jeste li vi to primjetili, je li to istina?

Ja ne pamtim da sam za vrijeme Domovinskog rata gladovala. Ne želim reći da gladujem sada, ali jako sam pažljiva i oprezna s namirnicama jer čovjek nije siguran hoće li to što je naručio i dobiti. Meni se samoj dogodilo da sam naručila namirnice koje nikad nisam dobila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari