IDU U STROGI LOCKDOWN

VideoNadrealne scene iz Šangaja: Ulicama marširaju robo psi i dronovi iz kojih trešte epidemiološke upute

‘Nosite maske, često perite ruke, provjeravajte temperaturu’, trešti iz zvučnika dronova

Šangaj, koji je 28. ožujka započeo blokadu koja je proširena tako da praktički sve stanovnike zatvori u njihove domove, prijavio je 8581 asimptomatski slučaj COVIDA-19 i 425 simptomatskih slučajeva za 3. travnja.

Vlasti su zbog toga poslale vojsku i tisuće zdravstvenih radnika u Šangaj kako bi pomogli u provedbi testova na COVID-19 za svih 26 milijuna stanovnika tog grada.

Kako piše Business Insider, angažirani su čak i psi roboti koji stanovnike podsjećaju na epidemiološke mjere koje su na snazi.

Psi roboti, naime, imaju na leđima pričvršćene zvučnike iz kojih trešte upute: ‘Nosite maske, često perite ruke, provjeravajte temperaturu’.

Kako bi što prije uveli strogi lockdown angažirali su i dronove, a objavljena je i snimka drona koji lebdi iznad parka i preko zvučnika upozorava ljude da se moraju razići.

Reuters izvještava da je ukupan broj simptomatskih slučajeva u kontinentalnoj Kini 11.781, a asimptomatskih 1.506 simptomatskih slučajeva, a Šangaj čini 62% ukupnih slučajeva u cijeloj zemlji, prenosi RTL.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views2 Views