OBAVEZNO TESTIRANJE

U Sloveniji uvode sedmodnevnu umjesto dvotjedne karantene

Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Osobama koje će od danas dolaziti u Sloveniju bit će određena sedmodnevna umjesto dosadašnje dvotjedne karantene, a ta ograničenja, među ostalima, neće vrijediti za prekogranične radnike, prijevoz tereta i za tranzitne putnike koji će u istom danu napuštati slovenski prostor, objavila je državna agencija STA.

Sedmog dana karantene osobe će biti testirane na novi koronavirus. Ako je test negativan, karantena će biti ukinuta, a u slučaju pozitivnog nalaza osoba će biti zbrinuta sukladno smjernicama za obradu zaraženih novim koronavirusom. Osobama koje će odbiti testiranje ili im neće biti moguće uzeti bris, karantena će se automatski produljiti za još sedam dana.

Stranim državljanima koji pri prijelazu granice priznaju da su zaraženi ili da imaju izražene simptome bolesti covid-19 neće biti dopušten ulaz u Sloveniju, dok će se slovenski državljani u tom slučaju morati javiti osobnom liječniku ili zatražiti hitnu medicinsku pomoć.

Stranci koji su zaposleni u Sloveniji će karantenu odrađivati na adresi koja je navedena u potvrdi poslodavca, koju će morati pokazati na granici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari