RIGOROZNE MJERE?

U trgovine, bolnice i kafiće samo s Covid potvrdama? ”Ideja je cijepljenje, a ne testiranje” kazala je epidemiologinja HZJZ-a

Foto: Pixsell

Covid potvrde uskoro bi moge biti ulazak za sve – u shopping centre, u bolnice, u javne ustanove,…

O tim rigoroznim mjerama intenzivno se razmišlja, kako bi se građane potaknulo na što veću procijepljenost. Stožer razmišlja o potpunom ukidanju epidemioloških mjera u trgovačkim centrima, javlja RTL, ali bi u njih mogli ući samo građani s COVID potvrdom.

Kupci su podijeljeni oko te ideje. Jedni kažu da je to očekivano, dok pak drugi tvrde da je to bezveze.

Više u videoprilogu RTL-a:

“Ako ljudi idu svaki dan u šoping centre, restorane, kafiće, bolnice… Sva takva mjesta javnog okupljanja, gdje očekujemo veći broj ljudi, ideja je jedna da se testira ako nemamo COVID putovnicu. A sve to skupa bi izbjegli cijepljenjem”, kaže epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer.

Pozdravljaju strože kontrole u bolnice

“Sve dok je cijepljenje protiv bolesti COVID-19 dobrovoljno, osobe koje se nisu cijepile ne smiju biti izložene pritiscima, kao ni trpjeti bilo kakve štetne posljedice. Također je zakonski propisano da se nakon obavljenog rada isplaćuje plaća!”, poručili su iz Sindikata državnih službenika.

Iz Udruge za promicanje prava pacijenata pozdravljaju najavu strože kontrole onih koji ulaze u bolnice, kako pacijenata tako i svih zaposlenika.

“Bolnice i jesu mjesto u koje dolaze pacijenti koji su i sami na neki način ugroženi i bolnice moraju osigurati potpunu zaštitu svim pacijentima i svim građanima koji ulaze u takve ustanove”, kaže predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata Jasna Karačić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari