Uber je službeno postao taksi: pogledajte što će se sve promijeniti

Foto: Riječanin

Iz kompanije pojašnjavaju kako su zadnjih nekoliko tjedana Uberovi partner-vozači prolazili kroz proces usklađivanja s novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu

Nakon što je početkom svibnja podigao cijenu svoje usluge, Uber od danas donosi još neke promjene. Iz kompanije pojašnjavaju kako su zadnjih nekoliko tjedana Uberovi partner-vozači prolazili kroz proces usklađivanja s novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu.

Uber je od subote službeno postao taksi što znači da sva vozila moraju biti označena taksi oznakama – oznakom na krovu i bočnim oznakama s natpisom “Taxi”. To također donosi jednu prednost. Naime, od sada njihova vozila mogu koristiti brze (žute) trake koje dosad nisu mogli koristiti jer nisu bili u kategoriji taksista.

Druga novost, također propisana Zakonom, je da vozila ne smiju biti starija od sedam godina, odnosno od 2012. godine.

Iako Uber to želi reklamirati kao “povećanje kvalitete i sigurnosti”, zbog tog novog pravila sljedećih nekoliko tjedana možete očekivati nešto duže čekanje na vozilo nego do sada. Iz Ubera poručuju da rade na tome da se prosječno vrijeme čekanja što prije vrati na standardnu razinu od svega nekoliko minuta.

Podsjećamo, približavanjem turističke sezone Hrvatsku će posjetiti milijuni stranih turista pa je Uber povisio cijene u svim obalnim gradovima i Zagrebu. Dosad je start koštao 6 kuna, svaki kilometar 3 kune, a minuta je bila 40 lipa. Od prošlog mjeseca cijene usluge poskupile su za 60 lipa po kilometru i 20 lipa po minuti vožnje.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari