BOLAN UDARAC ZA RUSIJU

Ubijen Putinov krvožedni ‘egzekutor’: Smaknuo ga ukrajinski snajperist u regiji u kojoj je strijeljao civile i zarobljenike

Foto: Screenshot YouTube/Bogdan Soboljev

Vladimir Andonov bio je plaćenik grupe Wagner koji je navodno sudjelovao u smaknućima ukrajinskih civila i zarobljenika u Donbasu 2014.

Vladimir Andonov, jedan od najozloglašenijih Putinovih plaćenika, poznat pod nadimcima Egzekutor i Vaha, ubijen je u ukrajinskoj regiji Harkiv, piše The Sun. Ovaj 44-godišnjak iz Burjatije bio je članom zloglasne Wagner grupe, plaćeničke vojne organizacije te je sudjelovao u smaknućima ukrajinskih ratnih zarobljenika tijekom sukoba u Donbasu 2014. godine.

“Smrt Vladimira Andonova, poznatijeg kao Vaha, postala je vijest u Ukrajini. Poginuo je sinoć tijekom izviđanja područja zajedno sa svojim prijateljem”, pisanja su Moskovskog Komsomoleca. Dodaju da ga je najvjerojatnije ubio ukrajinski snajperist.

Medalja za zasluge

Andonov je 2014. služio u specijalnim snagama te je nakon borbi u Donbasu dobio medalju “za zasluge”. Te zasluge mu ne idu na čast, jer je navodno sudjelovao u strijeljanju ukrajinskih zarobljenika u Logvinovu te u masakrima civila diljem Donbasa. Nakon tog sukoba, otišao je u Siriji te se pridružio Wagner grupi. Nakon povratka iz Sirije, radio je za Boevoje bratstvo (Borbeno bratstvo), kao instruktor vojnih vježbi. Ponovno se vratio u Ukrajinu nekoliko dana nakon početka rata.

O njegovoj smrti se ništa ne bi ni znalo da o njoj nisu na Telegramu pisali vojni izvori iz Burjatije. Jedan od njih je napisao: “Umro je noću, tijekom izviđanja područja, zajedno sa svojim suborcem. Vjerojatno ga je ubio snajperist.” Drugi je dodao kako je ubijeni suborac također iz Burjatije. Radi se o Bairu Mitupovom.

Mediji u Burjatiji, inače ruskoj regiji na dalekom istoku, raspisali su se o njegovoj smrti te naveli kako je sve potvrdio čelnik burjatske podružnice Borbenog bratstva, Jambal-Jamso Janaev.

Veliki udarac za Rusiju

Andonovljeva smrt nije jedini veliki gubitak za Rusiju u proteklih nekoliko dana. General pukovnik Roman Berdnikov i general bojnik Roman Kutuzov navodno su ubijeni u nedjelju u istoj zasjedi, na mostu u regiji Donjeck. Rusi su potvrdili Kutuzovljevu smrt, ali o Berdnikovu nema nikakvih informacija. Ako su navodi o smrti obojice generala točni, to bi bio jedan od najtežih poraza ruske vojske u ovom ratu, jer su dvojica najviših ruskih zapovjednika u Donjecku eliminirana jednim udarcem, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari