POTVRDIO BOŽINOVIĆ

UBLAŽENA OGRANIČENJA! Evo kako će od sutra izgledati vjenčanja, sprovodi i sportski tereni

Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite potvrdio je kako će danas biti objavljene još četiri odluke o popuštanju epidemioloških mjera na vjenčanjima, sprovodima, igralištima te da će biti olakšane i mjere ograničavanja okupljanja

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar unutarnji poslova i šef stožera Davor Božinović otkrio je koje će se mjere ublažiti u drugoj fazi slabljenja restrikcija zbog koronavirusa. Dodao je kako je danas prvi dan te da će biti objavljene i nove odluke, zahvaljujući uspješnim epidemiološkim trendovima.

“Danas će biti objavljene još četiri odluke koje se tiču mjera prilikom vjenčanja, pogreba, dječjih i sportskih igrališta te ograničavanja okupljanja. Proširuje se krug osoba koje mogu biti nazočne pogrebu, s najuže obitelji na obitelj. Ukida se zabrana dostave cvijeća i organizacije glazbenih usluga. Dopušta se pokop branitelja uz odavanje vojnih počasti”, rekao je Božinović.

Kod svadbi, pak, krug prisutnih se širi na obitelji i svjedoke, ali su velike svečanosti i dalje zabranjene.

“Ostaje zabrana održavanja svadbenih svečanosti. Donijet ćemo odluku o načinu korištenja igrališta i bavljenja rekreativnog sporta na otvorenom. Sve će biti jasno iz uputa i posebnih preporuka HZJZ-a. Što se tiče strogog ograničavanja okupljanja na javnim mjestima, toj mjeri rok ističe danas i neće se produljiti”, poručio je ministar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari