Ucjenjivali ga objavom snimke pa ju on sam objavio!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Šef Fonda za zaštitu okoliša objavio snimku: ‘Već me godinu dana ucjenjuju ovime’

Ponoš je objavio snimku razgovora s Kotarcem na kojoj mu prijeti jer ga, kako kaže, zbog nje ucjenjuju

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš na današnjoj konferenciji za medije pustio je audio snimku na kojoj prijeti i vrijeđa Mislava Kotarca, bivšeg predsjednika Radničkog vijeća u Fondu za zaštitu okoliša.

To je učinio jer ga, kako je rekao, već godinu dana na razne načine ucjenjuju zbog te snimke.

”Odšarafit ću ti glavu”, čuje se na snimci direktora Fonda za zaštitu okoliša.

“Nikakvog opravdanja za korištenje tih izraza nema”, rekao je Ponoš.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

”Kolega Mislav Kotarac je zatražio razgovor na temu svog koeficijenta”, pojasnio je Ponoš. Kaže da je taj razgovor bio ucjena na koju on nije pristao.

”Mislav Kotarac je na bolovanju više od godinu dana. On je u stanju šoka i ne može se oporaviti. U šoku nije jedino kada je na godišnjem. Bio je predsjednik Radničkog vijeća u kojem je svih 9 članova osim njega dalo ostavke. Nisu htjeli sudjelovati u cirkusu koje on vodi”, kazao je Ponoš.

Kazao je da se Kotarac ružno izrazio o premijeru i ministrima, što nije na snimci, nakon čega je Ponoš izgubio živce.

”Čitav problem je nastao kada smo u Fondu pokušali naći reda i donijeti novi statut fonda”, pojasnio je.

”Na samom donošenju Statuta sam upozoren da će mi život zagorčati, a kada je statut otišao u Vladu počeli su članci po novinama”, rekao je šef Fonda.

“Kad radite posao u Fondu, nemate se vremena baviti ovakim stvarima. No onda se umorite, poželite razrješiti taj čvor i izađete s ovim. Nakon što smo izvršili reviziju bolovanja i angažirali detektive za provjeru tog bolovanja dobio sam prijetnje da ako ću nastaviti s provjerama, da će snimka postati viralna”.

“Onda su uslijedile opomene po tužbi za mobbing. Kada je kolegica skupila tri opomene, kolegica je reaktivirala porodiljni. Ne smijete osobu koja je na porodiljnom dopustu ni na koji način opomenuti”, požalio se Ponoš.

Kaže kako s resornim ministrom nije o ovom problemu razgovarao.
Vijesti.hr
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari