POREZNA REFORMA

UDAR NA MULJATORE: Država najavila novu mjeru za one koji ne mogu dokazati odakle im imovina

Goran Kovacic/PIXSELL

Kako bi se izbjeglo da oni koji imaju nerazmjer između prihoda i imovine prođu bolje s najavljenim smanjenjem stope poreza na dohodak, država najavljuje povećanje stope poreza u takvim slučajevima s 54 na 60 posto

U sklopu nove porezne reforme koja se sprema u Hrvatskoj i izmjena Zakona o porezu na dohodak planira se drastičnije kažnjavati one kod kojih se utvrdi nerazmjer između prihoda i imovine, piše u subotu Večernji list.

Trenutačno se kod takvih slučajeva utvrđeni nerazmjer oporezuje najvećom stopom poreza na dohodak od 36 posto uvećano za 50 posto, a to znači s ukupno 54 posto. Od iduće godine najveća stopa poreza na dohodak smanjit će se s 36 na 30 posto, a niža s 24 na 20 posto.

A kako bi se izbjeglo da time oni koji imaju nerazmjer imovine prođu bolje, odnosno da se i njih tako ne bi manje oporezivalo, uvest će se novost da se taj nerazmjer oporezuje novom najvišom stopom od 30 posto plus još 30 posto, a to znači s ukupno 60 posto. Tako će država uzimati u tim slučajevima 60 posto imovine za koju se ne može utvrditi porijeklo. No sporovi u tim slučajevima traju dugo i prilično su komplicirani, donosi Večernji list.

Net.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari