POTREBNA HITNA POMOĆ

Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije poslala apel: ”Slijepe osobe ne dolaze na red za rješavanje problema, pomognite im!”

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije-Sisak upozorila je u utorak na problem osoba s invaliditetom koje se nakon potresa ne snalaze brzo i ne dolaze na red za rješavanje problema, stoga apeliraju za pomoć u nabavci građevinskog materijala za obnovu kuća slijepih osoba.

Riječ je, navode u priopćenju, o ukupno 114 slijepih osoba s područja Sisačko-moslavačke županije od kojih je njih 20 direktno pogođeno katastrofalnim potresom te će za njih biti potreban građevinski materijal.

Danko Tomanić, predsjednik Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije i grada Siska, rekao je da razmjere štete nakon razornog potresa nisu još u stanju procijeniti, ali znaju da su njihovi članovi s područja pogođenim potresom zbog teških oštećenja morali napustiti svoje domove i potražiti organizirani smještaj ili otići kod svoje rodbine i slično.

Građani sredstva mogu uplatiti na račun za posebne namjene, otvorenim u OTP banci. Za uplate iz tuzemstva broj žiro računa je HR2124070001500002146. Za uplate iz inozemstva broj žiro računa je  BIC OTPVHR2X HR2124070001500002146.

Iz udruge poručuju da će se u kunu voditi troškovnik kome su i zašto sredstva dodijeljena te će troškovnik biti javno dostupan nakon raspodjele financijskih sredstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari