SUKOB TORCIDE I POLICIJE

Ugledni sociolog tvrdi: Protiv sam svakog nasilja, ali policija na stadionima je ‘Mamićevska’

Photo: Pixsell/PIXSELL

Što se tiče korištenja hladnog oružja, kao i vatrenog, Lalić kaže da je to dio folklora policije i navijača

Sociolog i profesor s Fakulteta političkih znanosti Dražen Lalić, koji je ujedno i autor knjige “Torcida: Pogled iznutra”, za N1 je komentirao sinoćnji sukob Torcide i policije. Sukob vidi kao incident uvjetovan situacijom. Međutim, osuđuje ga ističući da je protiv svakog oblika nasilja. Iako je radio biografiju Torcide, rekao je da je ovo aktivna Torcida 21. stoljeća te da on s tim nema više veze, niti zna što ih motivira.

Lalić je osudio i pretrčavanja autoceste i neprimjerene transparente. Smatra da je policija na stadionima “Mamićevska” i ima svoje interese.

Dugogodišnji folklor

Napomenuo je i da je policija Torcidine navijače zadržavala i nije ih puštala na stadion. Istaknuo je da ne zna što se točno događalo, no da je lako zamisliti rađanje frustracije kod mladića koji idu na utakmicu, plate put, a onda ih policija zadrži, ne da im vode i hrane par sati. Uz malo alkohola ili opijata, lako nastane frustracije, dodaje Lalić.

Kazao je i da je ovo dugogodišnji problem, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari