UGLEDNI STRUČNJAK ZA SIGURNOST: ‘Postoji opasnost od napada na strane državljane na hrvatskoj obali’

 

Ugledni stručnjak za sigurnost Vlatko Cvrtila prokomentirao je nadolazeću turističku situaciju i potencijalne sigurnosne ugroze koje ona donosi

Ugledni stručnjak za sigurnost Vlatko Cvrtila na konferenciji ‘Europska obrambena unija – između potrebe i mogućnosti’ u organizaciji Ureda zastupnika u europarlamentu Tonina Picule, osvrnuo se na sigurnosne rizike koji prijete Hrvatskoj tijekom turističke sezone, piše Slobodna Dalmacija.

“Rizik za napad na strane državljane u Dubrovniku i na obali svakako postoji, postoje i primjeri iz novije povijesti gdje su ciljani građani jedne države na teritoriju druge države kako bi se izazvao učinak koji terorizam želi, a to je svjetska pozornost i stvaranje straha”, upozorio je Cvrtila.

“Ako imate spoznaju, onda sigurnosno-obavještajni sustav radi kako bi se to izbjeglo. Svjesni smo da bi bilo kakav incident koji bi bio vezan uz terorizam značajno utjecao na percepciju Hrvatske kao sigurne destinacije za godišnji odmor”, zaključio je Cvrtila, piše Slobodna Dalmacija.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari