UGODNIJI BLAGDANI: Koje firme će se božićnicama zahvaliti svojim radnicima?

Foto: Pixsell

Većina zaposlenih u privatnim tvrtkama i ove će godine dobiti božićnice. One se uglavnom kreću oko 1.000 kuna, a neke tvrtke isplaćuju i 13. plaću. Državni će službenici pak četvrtu godinu zaredom ostati bez ijedne kune

Pevec, donedavno u bankrotu i velikim problemima, danas je rekorder po visini božićnice. S 2.200 kuna božićnice i bonusom u iznosu trećine bruto plaće, radnici su itekako zadovoljni.

“Moram napomenuti da su radnici zaslužni za rezultat tvrtke koja je imala lani prihod od 800 milijuna kuna, a ove godine će premašiti milijardu kuna”, rekla je direktorica marketinga Peveca Dijana Jendrašinkin.

Apsolutni je rekorder kao i uvijek DM koji u prosincu isplaćuje još jednu bruto plaću od 13.000 kuna. Dodatak od 1.700 kuna dobit će zaposlenici Maistre, Podravka radnicima zahvaljuje s 1.500 kuna, a u INA-i i Agrokoru dobivaju po 1.000 kuna.

“Većina naših članova će isplatiti božićnicu, i to su iznosi prosječno 1.000 kuna, sukladno poslovnim mogućnostima, sklopljenim ugovorima. Ali imamo i dobru praksu dara za djecu do 600 kuna”, kazala je direktorica HUP Udruge trgovine Sanja Smoljak Katić.

Kao da su dobili na lutriji, i zaposlenici Hrvatske lutrije prvi put nakon tri godine dobit će 1.250 kuna. U Hrvatskim autocestama radnici će dobiti po 1.000 kuna, prvi put nakon 2011. godine.

Bez kune su zato ostali u HŽ-u, Pošti, Jadroliniji, HEP-u, Narodnim novinama i Hrvatskim cestama.

“Državni službenici i namještenici od 2010. godine, već šest godina, ne dobivaju božićnice. Izuzetak je bio 2011. kada je uoči parlamentarnih izbora bilo nezgodno službenicima uskratiti božićnicu”, pojasnio je Saša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih službenika.

Umirovljenici su za Božić bogatiji za 325 kuna, naravno – jer je bila izborna godina.

Mojmira Pastorčić (vijesti.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari