VRTNJA U KRUG: MOST nastavlja pregovore s HDZ-om uz otvorena vrata SDP-u

Na današnjoj sjednici Nacionalnog vijeća Mosta jednoglasno je odlučeno da se nastavljaju pregovori o reformskoj vladi s Domoljubnom koalicijom s time da u pregovorima i dalje ne zatvaraju vata SDP-u, kazao je član Nacionalnog vijeća i glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja.

I dalje će u pregovorima s HDZ-om, kazao je Grmoja, inzistirati na nestranačkom premijeru i reformskoj vladi, no ukoliko ne postignu takav odgovor, neće s njima složiti Vladu.

Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović će na današnjim konzultacijama izvijestiti da nastavljaju pregovore s Domoljubnom koalicijom uz otvorena vrata koaliciji Hrvatska raste.

Zastupnici Mosta jednoglasno su prihvatili odluku o nastavku razgovora s Domoljubnom koalicijom, uz uvjet prihvaćanja nestranačkog premijera te otvorenu mogućnost nastavka razgovora s koalicijom Hrvatska raste. Nećemo formirati Sabor dok nemamo jasnu saborsku većinu, kazao je Grmoja.

– Ako bi HDZ pristao na sve naše uvjete i dao garancije da ćemo provesti reforme, postoji mogućnost reformske Vlade s nestranačkim premijerom – dodao je Grmoja.  Istakako je kako Most nije odbio treću stranu.

– Trećoj strani su otvorena vrata, evo neka se izjasne. Poseban problem i najveći uteg za SDP je HNS, i to se sada vidi – zaključio je Grmoja dodavši kako ih SDP-ovi koalcijski partneri skandalozno vrijeđaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari