PRETRAŽUJU MU KUĆU

Uhićen Toni Turčinov, načelnik Murtera koji je proračunski novac trošio u bordelu

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Načelnik je to čije je trošenje proračunskog novca u austrijskom bordelu ranije šokiralo javnost

U srijedu ujutro uhićen je načelnik Murtera, Toni Turčinov, doznaje Danas.hr.. U tijeku je pretraga njegove kuće.

Načelnik je to čije je trošenje proračunskog novca u austrijskom bordelu ranije šokiralo javnost.

Podsjetimo, kontroverznog načelnika su prošlog ljeta ‘posjetili’ istražitelji PNUSKOK-a koji su izuzeli dokumentaciju u općini Murter-Kornati u sklopu provjera informacija o načelnikovu nenamjenskom korištenju općinske kartice.

Načelnik Toni Turčinov je navodno, osim u austrijskom klubu, općinsku karticu koristio i u jednom austrijskom restoranu. Svota plaćena 28. prosinca 2019. godine iznosila je 958,68 kuna.

Plaćao karticom općine

Račun iz austrijskog restorana zapravo je minoran u odnosu na listu sumnjivih troškova koje je, prema pisanju portala Telegram, Turčinov platio općinskom karticom u prvih šest mjeseci 2019. godine. Najsuspektnije je potrošenih 1560 proračunskih eura sredinom travnja te godine u austrijskom klubu La Cocotte.

Turčinov je tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je, kako bi obeštetio Općinu, osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal. Iz hotela su, međutim, Telegramu osporili autentičnost računa.

Nakon izbijanja afere, načelnik je objavio da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, ali i da nastavlja “dalje raditi na projektima koje smo započeli u Općini Murter Kornati, uz podršku svojih suradnika i sumještana”, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari