RADE MU O GLAVI?

Ukrajinci tvrde da se u Rusiji okupila elita koja želi maknuti Putina KGB-ovskim metodama

Ilustracija

Prema pisanju ukrajinskih medija, ruska poslovna i politička elita planira atentat na Putina, a kao nasljednika na čelu Rusije vide Aleksandra Bortnikova

Među ruskom poslovnom i političkom elitom formira se skupina utjecajnih ljudi koji ne podržavaju režim ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Ne samo to, nego prema pisanju Ukrajinske pravde koja se poziva na izvore iz glavne obavještajne uprave Ministarstva obrane Ukrajine, ista skupina planira atentat na Putina. Jesu li informacije koje je objavila Ukrajinska pravda istinite ili su dio propagandnog rata, još uvijek nije poznato, prenosi RTL.

Ukrajinski obavještajci navode da je cilj skupine što prije maknuti Putina s vlasti i obnoviti ekonomske veze sa Zapadom, koje su prekinute zbog rata u Ukrajini, prenosi list u članku.

Izabrali i nasljednika

Ukrajinska pravda navodi da je dio političke elite za Putinova nasljednika izabrao Aleksandra Bortnikova, predsjednika FSB-a, Savezne službe sigurnosti. Pišu kako Bortnikov više ne uživa simpatije Putina, a razlog za njegovo slabljenje utjecaja su njegove pogrešne procjene u ratu protiv Ukrajine.

Bortnikov i njegov odjel bili su odgovorni za analizu stavova ukrajinske populacije i kapaciteta ukrajinske vojske, dodaje se.

Trovanje, iznenadna bolest ili nesreća?

Kako tvrde ukrajinski obavještajci koje citira Ukrajinska Pravda, Bortnikov i neki drugi utjecajni članovi ruske elite razmatraju različite opcije svrgavanja Putina s vlasti, bilo da se radi o trovanju, iznenadnoj bolesti, ali i drugim nesrećama.

Kako izvještavaju, moguće je da su ti procesi povezani s nedavnim curenjem informacija o lokaciji čečenskih vojnika sjeverno od Kijeva. Prema obavještajnim izvorima, curenje informacija trebalo je poslužiti za slabljenje utjecaja čečenskog vođe Ramzana Kadirova, ali i pokušajem da se uspostavi suradnja s ukrajinskim vlastima, zaobilazeći aktualno vodstvo Ruske Federacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari