ULJANIK Sindikalni povjerenik Šverko dao ostavku na mjesto dopredsjednika Nadzornog odbora

On je priznao da ne zna kako izgleda prijedlog izmijenjenog plana restrukturiranja koji je, po svemu sudeći, u petak trebao biti predstavljen članovima Nadzornog odbora

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) Đino Šverko dao je u srijedu neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Nadzornog odbora Uljanika u kojem je u ovom mandatu predstavljao male dioničare pulske brodograđevne kompanije, potvrdio je Šverko na konferenciji za novinare u Puli.

Time je blokiran daljnji rad Nadzornog odbora s obzirom na to da to tijelo s dva preostala člana, od njih pet, više nema kvorum za donošenje odluka.

Šverko je već početkom rujna “kuvertirao” svoju ostavku. Kako je bio rekao, ne želeći dovoditi društvo u blokadu upravljanja, odlučio je odraditi mandat do Glavne skupštine društva, sazvane za 16. listopada, kada bi aktualni saziv trebao biti zamijenjen novim članovima.

Međutim, kako je rekao danas novinarima, u međuvremenu se predomislio te je u srijedu ujutro dao neopozivu ostavku jer “ne želi sudjelovati u donošenju odluka o diversifikaciji” koje bi, smatra, “bile na štetu radnika i brodogradnje kao djelatnosti na ovim prostorima”.

„Ne želim biti glumac statist u loše režiranom filmu zvanom ‘Spašavanje Uljanika’ i ne želim svojom nazočnošću dati legitimitet i kvorum tijelu kojem bi se evo možda već u petak na sazvanoj sjednici moglo ponuditi restrukturiranje osakaćenog i poniženog Uljanika”, poručio je Šverko.
Vijesti.hr
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari