ULOŽIT ĆE 25 MILIJUNA KUNA: Otkriveno tko će najvjerojatnije upravljati Zrćem idućih 20 godina!

Najvjerojatniji budući koncesionari u Zrće planiraju uložiti 24.745.086 kuna u prve tri godine

Konzorcij šest tvrtki, među kojima je i tvrtka Josipa Klemma, Klemm Sigurnost, po svemu sudeći idućih 20 godina upravljat će jednom od najatraktivnijih plaža u Hrvatskoj – novljanskim Zrćem, piše lokalni.hr.

Stručno povjerenstvo za koncesije na pomorskom dobru Ličko-senjske županije među četiri ponude pristigle za zakup Zrća ocijenile su da je ponuda koju je dao konzorcij Cocomo najpovoljnija.

Nositelj ponude je zapravo trtka Cocomo d.o.o. u vlasništvu ugostitelja iz Novalje i vlasnika istoimenog kluba Josipa Šonje, a osim Klemmove zaštitarske tvrtke u konzorciju su još tvrtke Telur, ugostiteljski obrt Arkada, Vodeni sport Fero-Term i Kamgrad.

Najvjerojatniji budući koncesionari u Zrće planiraju uložiti 24.745.086 kuna u prve tri godine, a iz odluke Stručnog povjerenstva i nacrta ugovora vidljivo je kako se Zrće ne smije ograđivati, niti se može naplaćivati ulaz na plažu. Kako lokalni.hr doznaje od nositelja konzorcija, novljanskog ugostitelja Šonje, na Zrću ne planiraju otvarati nove klubove, već su se orijenitrali na ugostiteljske i sportske djelatnosti.

“Još nije ništa konačno dok se ne donese odluka na Županijskog skupštini i moguće je da će se ostali ponuditelji žaliti. Mi smo u svojoj ponudi izložili u što ćemo sve ulagati, a to neće biti klubovi jer ih ima dovoljno. Tamo su sada četiri velika kluba i nema smisla otvarati peti. Ulagat ćemo u sportsko-rekreacijski sadržaj, vodene tobogane, restorane, fast food, planiramo igralište za odbojku na pijesku, nogometno igralište”, otkrio je Šonje.

Njihovu je ponudu podržao i ličko-senjski župan Milan Kolić. Njihovo mišljenje, doduše, nije obvezujuće. Upućeni tvrde kako je sasvim izvjesno da je Cocomo pobjednik ovog natječaja te da je glasovanje tek formalnost.

“Drago mi je da je netko konačno počeo brinuti o interesima Republike Hrvatske. U puno slučajeva pojedinci profitiraju od prirodnih resursa i zbog neuređenosti sustava iznosi za koncesije nisu na realoj razini. Sve je jasno kada se vidi koliko se do sada plaćala koncesija, a koliko ćemo mi platiti. Mnogi su nas htjeli minirati i to zbog svog vlastitog interesa”, komentirao je Klemm.

Konačnu odluku Županijska skupština donijet će 14. ožujka, a ostali ponuditelji – “Isla Nova”, “Black Sheep” i “Hostel Zrće” na tu se odluku mogu žaliti.

Valja napomenuti da se gradonačelnik Novalje Ante Dabo oštro protivi zakupu Zrća jer nije donesen urbanistički plan uređenja plaže. Najavio je i podnošenje upravne tužbe čim odluka o koncesiji bude donesena.

“Čim se donese rješenje o dodjeli koncesije za Zrće, mi pokrećemo upravni spor. Urbanističkog plana uređenja još nema i kod njegovog donošenja ne možemo biti taoci koncesionara”, komentirao je gradonačelnik Dabo.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari