HOROR U ZAGREBU

Video | Umirovljenici taksist vožnju htio naplatiti 82 eura, a onda ju je – zaključao!

Umirovljenica je stigla u Zagreb vlakom i taksijem je krenula na terapiju. Na kraju vožnje krenuo je scenarij iz noćne more. ‘Tim novcem mogla sam platiti režije’, govori o tome kako se osjećala prevareno za samo osam kilometara vožnje. No ona nije jedina žrtva

Marija je prije tjedan dana stigla vlakom na zagrebački Glavni kolodvor. Morala je na terapiju u Remetinečku cestu nedaleko Arena Centra. Kada su stigli na adresu, kako je ispričala, na ekranu je staja broj 82.

“Nije mi bilo jasno, mislila sam da je osam eura. Pitala sam: ‘Molim vas, koliko? Odgovorio je: Gospođo, 82 eura. Zjevnula sam: Molim…”, ispričala je prevarena putnica.

Jasno je, udaljenost od osam kilometara, koja je trajala 20 minuta, u prosjeku stoji oko šest do osam eura.

“Režije bih platila s tim”, dodala je gospođa Marija kojoj su naplatili najmanje 10 puta više, ali ta visoka svota je manji dio problema.

Taksist je sitnu umirovljenicu zaključao u automobilu, a zbog svega doživljenog, ne želi da ju prepoznaju.

“Bio je mlađi čovjek. Bilo me strah, nikad ne znaš gdje te može odvesti”, otkrila je.

Vožnja je trajala manje od 20 minuta, ali te sekunde straha pamti puno dulje. Da je kriv zakonodavac, govore predstavnici Radio taksi Zagreba, a u pisanom odgovoru ističu nedostatak inspekcija i kontrola te neefikasnost kazni.

Obratila se kasnije policajcima, ali svota zbog koje je prevarena manja je od tisuću kuna što se smatra bagatelnim slučajem pa se ne istražuje.

“Ne tražim povrat, nasjela sam, ali za sve druge neka se zna”, poručila je.

Sve su učestaliji incidenti i prijevare taksi prijevoznika koji rade na crno. Na meti prijevare znaju biti strani turisti ili domaći kod kojih ulove trenutak neopreza.

“Nekako sam osjećam da sam omalovažavana, dolaziš iz sela”, kazala je Marija koja je, dok je kasnije fotografirala na taksi stajalištu, upoznala je mladu ženu iz Virovitice koja je prošla isto iskustvo.

“Gospođo, ja imam problem pa meni je naplatio 3,70 eura, još me tražio broj mobitela, nije me pustio”, ispričala je Marija što joj je kazala žena iz Virovitice.

Marija zato želi upozoriti – najmanje su dvije žene istoga dana u Zagrebu bile prevarene za lijepe novce, ali što je najstrašnije bile su zaključane u automobilu dok nisu platile. Ako je to normalno, onda ništa. Vozimo nizbrdo dalje, izvještava Silvana Menđušić za RTL Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari