Umirovljenika napao medvjed! ‘Zgrabio me zubima i pandžama za list lijeve noge, razderao ju je…’

Od svega su ga spasili njegovi psi, labradori Nera i Tedi

Božo Nekić, umirovljenik iz Vratnika na Velebitu doživio je tešku nesreću. Njegovi psi, labradori Nera i Tedi, spasili su mu život u napadu medvjeda. Trenutno se u riječkom KBC-u oporavlja od teških ozljeda koje je zadobio prošle nedjelje u šumskom predjelu Plan, blizu Vratnika.

Nekića je medvjed napao čak dva puta, a odgrizao mu je palac lijeve ruke i teško mu je ozlijedio potkoljenicu, uz brojne ugrize, hematome i ogrebotine koje je zadobio po licu, ramenu, kukovima i ostalim dijelovima tijela, piše Glas Istre.

Sve se zbilo u poslijepodnevnim satima kada je Nekić otišao u šetnju s psima u obližnju šumu.

“Svakoga dana šećem s psima. Obično po polju i livadama ili uz cestu, ali u nedjelju je familija otišla na more, na kupanje, a ja sam odlučio s psima otići u šumu, gdje imamo svoju zemlju, kako bih usput vidio koja ćemo stabla posjeći iduće zime za drva za ogrjev. Nije to daleko od sela, možda kojih sedamsto metara, ali nakon nekog vremena sam odlučio malo predahnuti i sjeo na kamen, a psi su bili pokraj mene”, ispričao je Nekić za Glas Istre i dodao kako ga iz spokoja prekinulo rikanje medvjeda.

Istaknuo je kako ga ni psi ni on nisu čuli ni vidjeli, dok odjednom nije čuo riku.

“Okrenuo sam se, a medvjed je već bio na stražnjim nogama. Nisam se ni snašao, a on je u tri skoka već bio na meni. U rukama sam imao mobitel i štap, ali mi je odmah razbio mobitel, zgrabio štap, pregrizao ga, a potom me zgrabio i za palac lijeve ruke koji mi je odgrizao. Psi su skočili na njega, lajali, pokušavali ga otjerati. Medvjed se okrenuo na njih, a ja sam u tom trenutku potrčao prema najbližem stablu i krenuo se penjati na njega. Medvjed me je vidio i ponovo krenuo na mene. Zgrabio me zubima i pandžama za list lijeve noge i počeo me vući dolje. Razderao mi je cijelu nogu, otkinuo komad mišića i kože, ali psi su ga uporno napadali pa me pustio i opet se okrenuo prema njima i uskoro nakon toga napokon odustao od napada i otišao u šumu”, opisao je Nekić dramatične trenutke za Glas Istre.

Isto tako nije mogao razaznati je li bila riječ o ženki ili mužjaku, odraslom ili pak mladom medvjedu.
Vijesti.hr

VIDEO DANA: