PROGNOZA VREMENA

UPALJEN METEOALARM ‘Slijedi obilna kiša, pljuskovi, grmljavina…’: Probleme će stvarati još jedna stvar

Probleme će na Jadranu stvarati i jako i olujno jugo i južnjak, uslijed kojih bi moglo biti i zapljuskivanja obale. Na snazi je viši stupanj upozorenja putem sustava Meteoalarm za obalni dio zemlje, napominje meteorologinja

U većini krajeva djelomice sunčano, a uz povremeno povećanu naoblaku ponegdje će na zapadu pasti malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak.

Najsunčanije i suho zadržat će se u Dalmaciji. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla, uglavnom uz rijeke i po kotlinama.

Vjetar na kopnu slab, tek ponegdje umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, duž obale ujutro burin, a navečer i u noći postupno će zapuhati umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20 na kopnu i između 20 i 24 Celzijeva stupnja na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

‘Navečer i tijekom noći stiže pogoršanje’

“Na zapadu zemlje ime povećane naoblake, štoviše, slaba kiša pada na sjeverozapadu Istre. I tijekom idućih sati slabe oborine može biti na sjevernom Jadranu, u sjeverozapadnoj i zapadnoj unutrašnjosti. U većini predjela ipak će se zadržati pretežno suho i barem dijelom sunčano. Navečer i tijekom noći sa zapada slijedi jače naoblačenje, a najavit će ga jugo koje će jačati”, navodi meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

U petak i subotu obilnija oborina, a probleme na Jadranu će stvari jako i olujno jugo

Ona dodaje kako petak donosi kišu i pljuskove, praćene grmljavinom, u veći dio zemlje.

“Lokalno obilnije oborine bit će duž Jadrana. Na moru su lokalno moguće nevere. Probleme će na Jadranu stvarati i jako i olujno jugo i južnjak, uslijed kojih bi moglo biti i zapljuskivanja obale. Na snazi je viši stupanj upozorenja putem sustava Meteoalarm za obalni dio zemlje”, napominje meteorologinja.

U subotu će na moru zapuhati bura i zahladit će, no osjetnije ipak u unutrašnjosti.

“Još tijekom subote pod utjecajem ciklone treba računati na lokalno obilniju oborinu, i to osobito na području Dalmacije. Nedjelja u većini predjela donosi prestanak oborine”, zaključuje meteorologinja, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari