NE PRESTAJE

Upaljen meteoalarm za veći dio Hrvatske; Stiže novo nevrijeme!

Foto: Riportal,M.L.

Od sredine dana treba računati na nestabilnosti, a navečer stiže jače pogoršanje s kišom i pljuskovima

Iako smo i klimatski i kalendarski pred početkom ljeta, vremenske prilike u Hrvatskoj jako su varljive i ne baš uobičajene za ovo doba godine. Nakon prolaznog, dvodnevnog razvedravanja, već danas će biti oblačnije, a u početku dana uglavnom suho.

Od sredine dana treba računati na nestabilnosti, ali tek navečer stiže jače pogoršanje s kišom i pljuskovima, i to najprije na sjeverozapadu unutrašnjosti, a onda i prema ostatku zemlje, kazala je u prognozi televizije N1 meteorologinja Tea Blažević.

U noći će se kiša i pljuskovi proširiti na dio sjevernog Jadrana, posebice na riječko područje,  ali i veći dio unutrašnjosti. Na pljuskove koje može pratiti i grmljavina upozorava i sustav Meteolarm, DHMZ-a, koji je na snazi za središnju i zapadnu unutrašnjost i sjeverni Jadran. Lokalno je moguće nevrijeme, piše Net.hr

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, stoji na stranicama Meteoalarma.

U većem dijelu Dalmacije će se zadržati suho, a sutra će duž cijele obale biti većinom sunčano, dok će na kontinentu biti nestabilnosti, osobito na istoku zemlje i u gorju tijekom jutarnjih sati.

Prema prognozi DHMZ-a, vjetar će danas biti slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati zapadni i sjeverozapadni vjetar, u Dalmaciji poslijepodne s jakim udarima, a navečer će na sjevernom dijelu okrenuti na jaku buru. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 25 stupnjeva Celzijusovih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari