Upozorenje vozačima zbog vremenskih uvjeta: Policija najavila intenzivne kontrole!

Foto: Pixsell

Prema prognozi DHMZ-a, tijekom vikenda u svim dijelovima zemlje očekuje se snijeg

Hrvatske autoceste (HAC) i Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) upozorili su u petak vozače da zbog najavljenih snježnih padalina budu oprezniji u prometu i da provjere tehničku ispravnost svojih vozila prije odlaska na put.

“Prema prognozi DHMZ-a, tijekom vikenda u svim dijelovima zemlje očekuje se snijeg. Apeliramo na vozače da spremni krenu na put te da svoju vožnju prilagode uvjetima na autocesti”, stoji u priopćenju HAC-a.

Dodaju kako su zimske službe HAC-a spremne, ali potrebna je i dodatna odgovornost samih vozača.

Apeliraju na vozače da prije puta provjere stanje na cestama, da ne kreću bez zimske opreme na put te da ne pretječu ralice na cestama.

Iz policije upozoravaju kako bi moglo doći i do poledice, koja produljuje zaustavni put prilikom kočenja, pa lako dovodi do gubitka kontrole nad vozilom.

Najavili su intenzivan nadzor prometa na velikom broju lokacija, u koji će uključiti maksimalan raspoloživi broj policijskih službenika.

MUP upozorava da prije vožnje treba dodatno provjeriti tehničku ispravnost vozila, a posebno stanje i ispravnost guma. Vozila treba opremiti zimskim gumama koje najbolje prianjaju na snježni ili zaleđeni kolnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari