SUMNJIČI SE ZA POGODOVANJE

USKOK pokrenuo istragu protiv Aladrovića i bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika?

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Osim Aladrovića, istragom su obuhvaćeni sada već bivši ministar Horvat, njegova bivša pomoćnica Ana Mandac, ali i gradonačelnik Županje, bivši HDZ-ovac Damir Juzbašić

USKOK je, neslužbeno doznaje Jutarnji list, otvorio istragu protiv ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića. Sumnjiči ga se za pogodovanje kod zapošljavanja dvije osobe 2018. i 2019. u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO), gdje je tada bio ravnatelj.

Osim Aladrovića, istragom su obuhvaćeni sada već bivši ministar gospodarstva Darko Horvat, njegova bivša pomoćnica Ana Mandac, ali i gradonačelnik Županje, bivši HDZ-ovac, a sada nezavisni kandidat kojega je podržao Domovinski pokret, Damir Juzbašić.

Podsjetimo, u Vladu je stigao zahtjev za skidanje imuniteta ministru Aladroviću. USKOK u zahtjevu nije precizirao o čemu se konkretno radi, već samo da se radi o sumnji na kazneno djelo za koje je zapriječena kazna zatvora do 5 godina.

Vlada je skinula imunitet ministru Aladroviću, a odluku je donijela na temelju zahtjeva DORH-a i Uskoka i članka 34. Zakona o Vladi. Premijer Andrej Plenković prije toga je najavio da će se, osim toga, ukinuti odredba Zakona o Vladi prema kojoj je za istragu nekog člana Vlade, vezano za koruptivna kaznana djela DORH-u potrebna dozvola Vlade, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari