ŠANSA ZA BOLJU PENZIJU

Uskoro stižu promjene koje će stotinama tisuća umirovljenika donijeti veća primanja!

Ilustracija: H. Skočić/Riportal

Trenutačno oko 18 tisuća umirovljenika radi i prima mirovinu

Otprilike 215 tisuća umirovljenika prima obiteljsku mirovinu, uglavnom udovice, a prosječna iznosi 2050 kuna. Međutim, na snagu stupaju zakonske izmjene koje će stotinama tisuća umirovljenika omogućiti i olakšati povratak na tržište rada, javlja Dnevnik.hr.

Po novom će, i to bez umanjenja mirovine, do četiri radna sata na dan moći raditi korisnici takozvane najniže mirovine, a takvih je 265 tisuća umirovljenika, piše portal Dnevnik i ističe da u prosjeku mirovina iznosi 1700 kuna.

Stručnjaci u mirovini moći će opet raditi

“Sada ne bi smjelo biti problema, poslodavci će moći vratiti dio stručnih umirovljenika s dugogodišnjim iskustvom”, kazao je Ante Kuprešak, predsjednik sindikata umirovljenika.

Trenutačno oko 18 tisuća umirovljenika radi i prima mirovinu.

Najviše ih je u sektoru trgovine, a od zanimanja najviše je radnika-umirovljenika među stručnjacima i znanstvenicima. Među internetskim oglasima nude im se pozicije anketara, prodavača, vozača, stolara, zavarivača, čistačica…

VIDEO DANA: 

Do kraja godine očekuju još zaposlenih umirovljenika

“Poslodavci su bili vrlo skeptični prema ideji zapošljavanja umirovljenika, živjeli su u strahu da će umirovljenici biti manje produktivni od mlađih radnika, međutim istraživanja i iskustva su nedvojbeno pokazala da tome nije tako”, istaknuo je Predrag Bejaković s Instituta za javne financije.

Nakon zakonskih izmjena iz Vlade očekuju još tisuću novih umirovljenika-radnika do kraja godine, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari