UVJEREN U POBJEDU I OŠTAR PREMA HDZ-u Komadina: ‘Ja nisam taj koji je odbio sučeljavanje’

Zadnji je tjedan kampanje u SDP-u, a prije unutarstranačkih izbora kandidati se predstavljaju u Zagrebu

Zadnji je tjedan kampanje u SDP-u, a prije unutarstranačkih izbora kandidati se predstavljaju u Zagrebu. Večeras je u Tvornici kulture predstavljanje Zlatka Komadine, s kojim smo razgovarali u RTL-u Danas.

Zašto nije došlo do sučeljavanja s Milanovićem?

“Ne znam zašto je stožer Zorana Milanovića odbio sva sučeljavanja pred članovima SDP-a. Nudili smo četiri sučeljavanja u četiri velika grada i pred Forumom mladih, žena i seniora uz izravan TV streaming. Zašto je odbijao izaći pred članstvo. Čak smo jučer prihvatili jednu televiziju, ali i to su odbili”.

Dakle, tvrdite da je on odbio, a ne Vi?

“Naravno”.

Zašto mislite da ćete bolje voditi stranku od Milanovića?

“Zato što sam pobijedio na svim izborima na koja sam dosad izlazio. Vodit ću SDP u pobjedu na prvim parlamentarnim izborima protiv HDZ-a, ali prije svega na lokalnim izborima. Naš cilj su naša četiri najveća grada, da se socijaldemokracija vrati na mjesto koje joj pripada. Znam okupljati, znam stvoriti slobodnomisleći potencijal u SDP-u, znam okupiti stranke ljevice. I znamo se suprotstaviti rigidnom neofašizmu i ksenofobije”.

Amela Čilić

OŠTRO O HDZ-u: ‘Treba demontirati rigidnu i neofašističku desnicu kojom se plaše Hrvati’

Glavna poruka s kojom je kandidat za šefa SDP-a Zlatko Komadina u Zagrebu održao završni predizborni skup uoči izbora 2. travnja bila je: “Imamo dva kandidata za predsjednika SDP-a. Ali ne smijemo imati dva SDP-a”. Pred punom dvoranom Tvornice kulture poručio je i kako se SDP u najbržem roku treba vratiti na vlast, pa čak i kroz razgovore s Mostom.

“Čuli ste Karamarka koji prijeti vlastitim koalicijskim partnerima i premijeru, on koristi govor prijetnje. Takvu stranku treba vratiti tamo gdje joj je i mjesto, u oporbu, a mi se moramo vratiti u poziciju. Pritom moramo okupiti cijeli lijevi spektar oko sebe, moramo vratiti protestne glasove koje smo izgubili, ali i poslati ponudu za razgovor Mostu”.

“Najpoštenije bi bilo da se mandat vrati građanima u ovoj situaciji, ali u politici nikad ne reci nikad, rekao je Komadina koji je time jasno kazao da misli da bi s Mostom SDP možda mogao pokušati formirati većinu u Saboru. Pohvalno je govorio i o Boži Petrovu, rekavši da će se s njim čuti. “Oni ne trebaju pristajati na manipulacije i prijetnje od strane HDZ-a”, rekao je.

Vrlo oštro je govorio o Karamarkovom HDZ-u, rekavši da treba demontirati rigidnu i neofašističku desnicu kojom se plaše građani Hrvatske.

Rekao je i što će učiniti prvog radnog dana nakon što postane predsjednik SDP-a: “Odmah od ponedjeljka krećemo na posao, stvoriti platformu kako pobijediti na lokalnim izborima u Zagrebu i drugdje. A potom ćemo otvoriti razgovore sa strankama lijevog spektra, jer moramo ojačati naš koalicijski potencijal”.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari