PREDSJEDNIK U DONJEM MIHOLJCU

UŽIVO Milanović odgovorio Vladi: ‘Što znači da se ‘stabiliziram’? Pa nisam nikoga napao fizički’

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Milanović je posljednjih dana žestoko polemizirao s Andrejom Plenkovićem zbog afere Janaf pa bi se prepucavanje moglo nastaviti i danas

Predsjednik RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Donjeg Miholjca u prigodi obilježavanja Dana grada. Održao je i prigodni govor, nakon čega je odgovarao na pitanja novinara.

Pogledajte više u Videu:

Zoran Milanović govorio je nakon župana Ivana Anušića koji se pohvalio kako su za djecu osigurani besplati obroci u školi.

“To je dobra stvar. U Hrvatskoj se, srećom, nigdje ne gladuje. Dapače, previše se jede. Čak ima ostataka i viškova”, kazao je Milanović koji se malo i nasmijao jer se htio-ne htio, dotaknuo detalja iz afere Janaf kada je kazao da je bio u klubu Dragana Kovačevića “jer ga je zvao poznanik kako se ne bi bacila hrana koje ima viška”.

Zagreb mora, naglasio je predsjednik, ostati centralna vlast. Rekao je da Hrvatska treba nekorumpiranu vlast, kako lokalnu tako i državnu. Istaknuo je da se nastojao veći dio svoje političke karijere boriti protiv podjele na lijeve i desne.

“Smijat ćete mi se jer sam to nastojao s manje ili više uspjeha. S naglaskom na manje uspjeha. Nije to lako u zemlji nakon rata, ali ovakve stvari ulijevaju optimizam. Do Donjeg Miholjca će se uskoro dolaziti i više. Proširite je malo jer je građena za stojadine i wartburge, no ona mora biti bolja”, rekao je Milanović.

Milanović je posljednjih dana žestoko polemizirao s premijerom Andrejom Plenkovićem zbog afere Janaf pa bi se prepucavanje moglo nastaviti i danas.

“Predsjednik Republike se u dobroj vjeri najprije ispričava svima onima, ponajprije ministrima, koje su Predsjednik Vlade i neki njegovi suradnici svojom indolentnošću, neradom i nepoduzimanjem doveli u položaj namagarčenja, tj. izložili ih nezasluženoj blamaži”, napisao je u nedjelju Milanović na Facebooku.

Plenkovićev zamjenik Tomo Medved poručio mu je pak kako je Milanovićeva objava nastavak napada te da mu je neshvatljivo zašto je predsjednik “tako nervozan”.

“Neshvatljivo mi je uslijed čega proizlazi takva nervoza i nasrtaj predsjednika Republike prvo na ta tijela koja su neovisna i koja postupaju po zakonu i drugo, na samog predsjednika Vlade, na Vladu, a poglavito na pojedine ministre u vladi”, rekao je Medved.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari