CIKLONA IZNAD ISTRE

VIDEO: Plima u Rovinju izazvala kaos! Poplavljena riva, more u kafićima…

Foto: Daniel Cerin/Istramet

Ciklona noćas točno iznad Istre, zabilježen jak zapadnjak i plima

Na naše krajeve noćas je djelovala ciklona sa središtem točno iznad poluotoka, stoga su zabilježeni jaki vjetrovi promjenjivog smjera s olujnim udarima.

Tako smo u 3 sata bilježili raznolik vjetar koji je u Labinu gdje je puhalo jugo dostizao i 27 m/s (97 km/h). Na Buzeštini je istovremeno puhala bura, u Umagu tramontana, a na pulskom području jugozapadnjak i zapadnjak, donosi Istramet.

Foto: Daniel Cerin/Istramet

Umjesto na otvorenom moru, centar ciklone nalazio se iznad kopnenog dijela poluotoka, stoga je kiše bilo daleko manje od očekivanja modela. Prosječno gledajući palo je tek 10-ak mm, dok je većina izračuna upućivala na 50 i više mm.

https://www.facebook.com/218590511071/videos/2426767170961535/

Video: Daniel Poropat

Ciklona se u drugom dijelu noći postupno premještala sjevernije prema Tršćanskom zaljevu gdje se i popunjava. Samim time zapuhao je sjeverozapadni i zapadni vjetar koji uzrokuje pojačano valovanje sa zapada i izraženu plimu, naročito u Rovinju.

Prema izvještajima s terena ima i materijalne štete, piše Istramet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari