HEROJI NE SPAVAJU

‘SVAKA ČAST, LJUDINE’ Premoreni vatrogasci popadali na pod nakon cijele noći borbe s vatrom

Foto: Facebook/Vatrogasaci 123

Borba hrabrih vatrogasaca trajala je čitavu noć, a na Facebook stranici Vatrogasci 193 objavljene su fotografije premorenih gasitelja

Više od 200 vatrogasaca jučer i noćas borilo se s vatrenom stihijom u Zatonu kraj Šibenika. Strašne scene požara koje su se proširile čitavom regijom šokirale su građane, a na požarište je jučer stigao i premijer Andrej Plenković.

Borba hrabrih vatrogasaca trajala je čitavu noć, a na Facebook stranici Vatrogasci 193 objavljene su fotografije premorenih gasitelja.

Ljudi su u komentarima pružili ogromnu podršku vatrogascima. “Naši dragi!! Hvala vam!”, “Svaka Vam čast! Legende ste! Bog Vam dao zdravlja i sve što poželite!”, “Svaka čast, ljudine”, “Srca junačka”, samo su neki od komentara koji su osvanuli ispod fotografija.

Osim fotografija, objavljene su i snimke gdje se može vidjeti kakva je jutros situacija oko Vodica.

Izgorjelo više objekata

Na gašenje požara u jutarnjim satima upućena su tri kanadera i dva zračna traktora. Na terenu su cijelo vrijeme policijski službenici i djelatnici civilne zaštite, a veliku pomoć pružili su i sami građani. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija, crnogorica, bjelogorica te poljoprivredne kulture (masline, vinova loza) na trenutno procijenjenoj površini oko 3000 hektara između Vodica, Zatona i Rasline. Prema trenutno dostupnim informacijama, izgorjelo je više objekata na području Rasline i Zatona. Točan broj izgorjelih objekata bit će poznat nakon obilaska terena.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Da je situacija na terenu nešto bolja potvrdio je jutros i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Živimo u vremenima koja su klimatski bitno drugačija, klima se definitivno promijenila, u ovom trenutku su požari diljem Mediterana, gori i središte Portugala i Španjolska i jugozapadna Francuska, to je sve posljedica ostavštine i onoga čemu je i čovjek bitno pridonio”, rekao je Božinović, a prenosi Net.hr.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari