NOVA ODLUKA

Važna vijest za vlasnike pasa: Svoje ljubimce više ne morate svake godine cijepiti protiv bjesnoće!

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Iz Ministarstva poljoprivrede stiže dobra vijest za vlasnike pasa jer od ove godine psi se neće morati cijepiti protiv bjesnoće svakih godinu dana već će cjepivo vrijediti do isteka roka valjanosti, pišu Vijesti.hr

Nova odluka stupa na snagu Naredbom o mjerama zaštite zdravlja životinja od zaraznih bolesti, a iz Ministarstva su potvrdili da Hrvatska bilježi povoljno epizootiološku situaciju.

“Psi moraju ponovno cijepiti po isteku roka valjanosti cjepiva koji može, ovisno o primijenjenom cjepivu, biti duži od 365 dana. Termin sljedećeg obveznog cijepljenja upisuju veterinari u putovnicu za kućnog ljubimca i aplikaciju Lysacan”, poručuju iz Ministarstva.

Osim poštivanja roka trajanja za cjepivo, u Naredbi stoji kako svi psi, stariji od tri mjeseca, tijekom 2021. godine moraju biti cijepljeni protiv bjesnoće i na njihovu putovnicu mora biti upisan rok valjanosti cijepljenja. Cijena obveznog cjepiva nije se mijenjala, prenose Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari