TRADICIONALNO VELIKA POTRAŽNJA

Video | Već počele rezervacije za doček Nove godine u Gorskom Kotaru! U čemu je tajna? Neke otkriva direktor TZ-a!

U Hrvatskoj odmara 85 tisuća turista! Na ruku posezoni ide i nevjerojatno lijepo vrijeme, a ovoliko gostiju u kampovima krajem listopada nikada nije bilo.

Imaju li razloga za slavlje i u Crnom Lugu otkrila je reporterka RTL-a Maja Brkljača koja se nalazi tamo.

Rekordi su pali, Gorani imaju razloga za zdravicu. Do nedavno Gorski Kotar uglavnom se spominjao u kontekstu zimskog odmora, snijega, ali situacija se sada drastično promijenila.

“Prebacili smo 2019. godinu, doduše već lani smo bili vrlo blizu. Ove godine 15-ak posto. Izuzetno smo zadovoljni i to je rezultat zajedničkog rada svih dionika u turizmu, ali nekad statistika ne treba biti samo statistika. Ona ipak govori o tome da se Gorski Kotar pozicionirao kao destinacija cjelogodišnjeg turizma i ono još bitnije kao investicijski zrela destinacija”, kaže Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog Kotara.

No, što se najviše gradi i što se najviše traži.

“Potražnja je dominanta za kućama za odmor i veseli nas činjenica da investicije koje su sada u tijeku su fokusirane na kvalitetu. To je put prema održivosti. Kvaliteta jednako zadovoljstvo gosta, a njegovo zadovoljstvo znači duži boravak, a veća potrošnja onda znači bolji standard domaćih stanovnika”, objašnjava.

“Prirodne ljepote su dominante i to će uvijek ostati prioritet. Sjajni muzejski postavi, interpretacijski centri. Gastronomija koja raste i divna je sa sjajnim smještajnim kapacitetima daje recept za dobar rezultat”, poručuje direktor TZ-a.

Očekuje se i doček Nove godine u Gorskom Kotaru.

“Tradicionalno je velika potražnja i krajnji je čas za potražiti smještaj”, zaključio je Hrg, izvještava Maja Brkljača za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari