ŠTO SE DOGAĐA?

Video | Već se drugi ruski avion srušio na zgrade, stanari u šoku: ‘Mislili smo da bombardiraju! Kad smo istrčali van, vidjeli smo padobran ‘

Što se događa s ruskim vojnim avionima? Već se drugi avion srušio ovog tjedna na stambene zgrade, u nedjelju su nakon pada u Sibiru poginula oba pilota.

Stanari zgrada su uznemireni

Naime, riječ je o borbenom avionu koji se srušio na stambenu dvokatnicu. Poginula su oba pilota, ali nitko od stanara i građana nije ozlijeđen, ali je zato 150 zgrada ostalo je bez struje, piše RTL.hr.

Na dva posve suprotna kraja Rusije dva incidenta u istom tjednu. U Yeysku još oplakuju žrtve nakon što se u ponedjeljak vojni bombarder zabio u stambenu zgradu.

“Izašla sam na lođu i vidjela avion kako leti. Mislila sam da umišljam, ne može biti! Tako blizu, u razini prozora”, kazala je Irina Naumenko, stanarka pogođene zgrade.

‘Mislili smo da bombardiraju’

“Čula sam strašnu buku, skočila sam do prozora i vidjela pilota kako se spušta točno ispred mog prozora. Začuli su se udarci, a zatim gore zvuk razbijanja, nešto je bilo na krovu”, poručila je Natalya Kusnch, stanarka pogođene zgrade.

“Mislili smo da nas bombardiraju. To je bio naš prvi dojam. I kad smo istrčali van, vidjeli smo padobran kako leži ovdje i tako dalje, puno ljudi”, tvrdi Irina Kondratovich.

Piloti su se uspješno katapultirali iz aviona, ali je poginulo čak 15 stanara. Sedmero, od kojih je troje djece, članovi su iste obitelji. Pokopani su u četvrtak.

“Žao mi je zbog ljudi. Čula sam da su živi izgorjeli”, kaže Valentina Omelchinko, susjeda preminule obitelji.

Podsjetimo, avion koji se srušio u ponedjeljak, bombarder je kojeg su Rusi koristili još tijekom rata u Siriji. Do pada je došlo nakon što mu se zapalio jedan od motora. Što je uzrokovalo današnji pad vojnog aviona blizu ukrajinske granice još nije poznato, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari