VEĆ VIĐENO: Nakon susreta Karamarka i Petrova u Šibeniku, u ponedjeljak zajednički sastanak čelnika HDZ-a, SDP-a i MOST-a

Nakon popodnevnog susreta predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka ispred Domoljubne koalicije i prvog čovjeka MOST-a Bože Petrova u Šibeniku, iz HDZ-a je stiglo priopćenje koje prenosimo u cjelosti.

“Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko otišao je na razgovore u Šibenik s predsjednikom Mosta, Božom Petrovom s posve transparentnim stajalištima.

Domoljubna koalicija smatra da treba učiniti sve što je moguće kako bi se izbjegli novi izbori i kako se time ne bi izigrala volja dvije trećine građana koji su na izborima nedvosmisleno dali glas za promjene.

Hrvatska je iscrpljena od politike neuspjeha i čekanja. Reformske snage zajedno su dobile mandat da riješe gospodarsko-socijalne probleme koje je nagomilala nesposobna Milanovićeva vlast. I to je ono što od nas građani s pravom očekuju – a ne da potrošimo dodatne stotine milijuna kuna bez ikakvog jamstva da ćemo nakon novih izbora moći lakše sastaviti vladu i osigurati željene promjene.

HDZ je na svim dosadašnjim pregovorima, kao i u opsežnim pisanim materijalima jasno artikulirao stavove i sasvim razvidno i detaljno hrvatskoj javnosti i Mostu predočio svoju reformsku viziju Hrvatske, ali i sve ostale stavove vezane uz preuzimanje odgovornosti za upravljanje Hrvatskom.

Što se pak tiče „tripartitnog sastanka“ u ponedjeljak, HDZ ponavlja svoje stajalište da formiranje vlade u koju bi bio uključen i SDP ne smatra ni realnim ni poželjnim jer SDP je izgubio izbore upravo kao glavni zagovornik antireformske politike. Postavlja se stoga pitanje kako sa SDP-om koji predstavlja nastavak politike neuspjeha provoditi politiku uspješnih promjena i reformi.

No unatoč svoj opravdanoj skepsi, HDZ i predsjednik Tomislav Karamarko pristali su sudjelovati na tom sastanku, ne bi li još jednom poslušali potencijalnog koalicijskog partnera i pokušali razumjeti ispravnost teze prema kojoj bi za Hrvatsku bila korisna zajednička vlada s onima koji su upropastili našu zemlju, blokirali 320.000 naših sugrađana, a više od 100.000 otjerali u inozemstvo. I kojima je, naposljetku, golema većina Hrvatske kategorično poručila – NE!”, priopćili su iz HDZ-a.

Po završetku sastanaka, novinare je zanimalo je li HDZ ponudio Petrovu mjesto premijera.

Nisam trgovac, odgovorio je Karamarko, istakavši kako nije bilo razgovora ni o kakvim funkcijama. Ponovio je da je ideja o tripartitnoj vladi i zajedništvu za njega “drveno željezo”, ali će ipak doći u ponedjeljak na sastanak.

Petrov je nakon dvosatnog sastanka tek kazao kako se razgovaralo o nekim sigurnosnim pitanjima, temama o kojima su razgovarali zadnja dva tjedna pregovora te o jučerašnjem pokušaju konstituiranja Hrvatskog sabora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari