Velika prijevara: Po niskim cijenama nude nepostojeće stanove, novac uzimaju unaprijed

Luksuzno uređeni stanovi nude se po cijeni od 220 do 330 eura, i to u stalni najam

Vrijeme uoči sezone, kada je pronalazak stana za dugoročan najam jednak dobitku na lotu, na razne načine pokušavaju iskoristiti prevaranti sa svih strana.

S njima se susrela i čitateljica koja je za Glas Istre prenijela upozorenje o lažnim oglasima koji su osvanuli na internetskim stranicama. U njima se nude luksuzno uređeni stanovi u Puli po cijeni od 220 do 330 eura na mjesec, i to u stalni najam.

“U potrazi sam za stanom i naravno da sam se odmah javila na jedan od takvih oglasa u kojem se iznajmljivao potpuno namješten stan u središtu Pule, i to na dulje razdoblje. Za stan od 87 m2 u Ulici Mate Balote 2 tražilo se 240 eura, a kako se kao jedini kontakt nudio mail, odmah sam poslala upit, kaže čitateljica Glasa Istre. Odgovor joj je stigao za nekoliko dana i tada je počela komunikacija. Priznaje da joj je već u početku bilo sumnjivo jer je cijena najma za trenutne tržišne prilike bila preniska, a fotografije stana predobre, no u očaju je odlučila pokušati vidjeti o čemu se radi.

I ljubimci dopušteni

Navodna najmodavka u e-mailovima je navela da ima 44 godine i da je stan kupila za sina tijekom njegova studija, ali da se on sada vraća u Italiju.

Apartman je, napisala je, kompletno opremljen, a mjesečni najam od 240 eura uključuje i komunalije – struju, vodu, internet pa čak i parkirališno mjesto. Već na prvi pogled predobro da bi bilo istinito! Postoji čak i mogućnost useljenja s manjim kućnim ljubimcem, pojašnjavajući da je njima samo bitno da se stan čuva i da u njega useli neka dobra osoba.

Već u idućim mailovima prijevara polako izlazi na vidjelo. U njima fiktivna gospođa navodi: “Jedina neugodnost je to što moj posao ne dopušta da napustim Bolognu niti na jedan dan te sav dogovor mora ići putem e-maila ili WhatsApp-a”, piše.

Ističe da je apartman spreman, očišćen, ali da se ne može razgledati jer sin nije u Puli, a nikoga od susjeda ne poznaje dovoljno dobro da bi im ostavila ključ.

“Kako je naša komunikacija išla dalje, stalno sam inzistirala da vidim stan, da se barem nađemo ili čujemo telefonom, no osoba s druge strane me uvjeravala da je sve uredu, da je stan odličan i da joj nije do novca nego do podstanara.

Želeći me požuriti u odluci, napisala mi je da je interes za stan velik te da se moram odlučiti što prije i uplatiti dvije najamnine plus polog putem stranice Airbnb koja, navodno, pruža uslugu iznajmljivanja za osobe koje su u inozemstvu.

Oni su se, dodaje sugovornica, trebali pobrinuti za to da joj otvore stan nakon što na adresu koju joj najmodavka pošalje uplati 800 eura kao i kopiju svojih dokumenata da bi sklopili ugovor o najmu.
Vijesti.hr
Foto: RTL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari