Velika promjena vremena! Budite na oprezu: Očekujte pljuskove s tučom i jakim vjetrom

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nevrijeme će zahvatiti većinom kopnene predjele Hrvatske, dok ga Jadran ne bi trebao niti osjetiti

Danas popodne očekuje nas kraj toplinskog vala, a u dijelovima Hrvatske bit će i  nevremena.

Nevrijeme će zahvatiti većinom kopnene predjele Hrvatske, dok ga Jadran ne bi trebao niti osjetiti. Do naglog razvoja oblaka doći će zbog nailaska hladne fronte na veoma topao i vlažan zrak.

Na Sjevernom Jadranu će u drugom dijelu dana biti sunčano i vruće uz temperaturu oko 30 stupnjeva. Osvježavat će slab do umjeren sjevero-zapadni i zapadni vjetar. U unutrašnjosti će uz umjeren razvoj oblaka biti pljuskova, a u Gorskom kotaru mjestimice i izraženijih.

Upozorenje DHMZ-a

Upozorenje za danas izdao je i DHMZ. Grmljavinski pljuskovi praćeni tučom, snažnim kratkotrajnim udarima vjetra, danas bi mjestimice u Središnjoj Hrvatskoj, Gorskoj Hrvatskoj te Slavoniji mogli prouzročiti i veće štete pa budite na oprezu.

Što nas očekuje drugi tjedan?

Na kopnu će biti nestabilno i u prvim danima drugog tjedna, a bit će i povremenih lokalnih pljuskova. U ponedjeljak će, uz umjeren sjeverac, biti i malo svježije. Od srijede će se temperatura ponovno popeti iznad 30 stupnjeva.

Na moru će sljedećeg tjedna biti pretežno sunčano uz tople noći i vruće dane. Tek rijetko poneki pljusak iz unutrašnjosti može se spustiti i do obale. U noći na ponedjeljak zapuhat će jaka, mjestimice pod Velebitom, i olujna bura, koja će već slabiti u utorak.

Željka Pogačić, Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari