UPALJEN METEOALARM

Velika promjena vremena, stiže polarna fronta: Najavljuju se snijeg, kiša i nagli pad temperature

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Evo što nas čeka u narednim danima

U Hrvatskoj će u subotu prevladavati oblačno s kišom osobito na Jadranu i uz njega, a u drugom dijelu dana uz zahladnjenje, ponajprije u gorskim i sjevernim krajevima, kiša će prijeći u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar će u unutrašnjosti biti većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

U skladu s najavama, obilna kiša pala je osobito na zapadu zemlje a najviše u Gorskom kotaru – u Crnom Lugu gotovo 200 mm u 24 sata. Nažalost, posljedice se vide na vodotocima i Kupi. Kiše će kroz dan biti još, prema večeri i snijega, javlja DHMZ.

U Dalmaciji će puhati umjereno i jako jugo, a na sjevernom Jadranu zapuhat će bura i jačati.

Najviša temperatura na kopnu kretat će se od 6 do 11, na moru između 13 i 18 Celzijeva stupnja, navečer u osjetnom padu.

Nedjelja

Umjereno do pretežno oblačno. Povremeno slab snijeg ili susnježica, na Jadranu lokalno kiša, ponajviše na jugu. Poneka pahulja nošena vjetrom moguća je i na obali. Vjetar slab, u Podravini i Slavoniji umjeren sjeverozapadni.

Bura na sjevernom Jadranu jaka s olujnim udarima, na sjeveru Dalmacije umjerena, južno od Splita umjeren sjeverozapadni vjetar. Minimalna temperatura od -1 do 3, na Jadranu od 8 do 13 °C. Maksimalna uglavnom od 1 do 6 na kopnu, te od 10 do 15 °C na Jadranu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari