NAUTIČKI TURIZAM

VideoVeliki boom u nautičkom turizmu: ‘Svakodnevno nam dolaze upiti za vezove. Što se događa? Očito višak novca’

Direktor marine Veruda zadnjih deset godina ne pamti ovakvu navalu

Hrvatska iz godine u godinu na karti nautičkog turizma obara rekorde, a prema najavama i ove će godine padati dobre brojke.

Očito je da se odlične stvari događaju jer u jednoj od najvećih marina u hrvatskoj možete dobiti vez samo ako netko odustane – a to se rijetko događa. Još jedan pokazatelj koliko dobro ide nautička sezona je taj da je Chartera, brodova koji se iznajmljuju, 75% više u odnosu na prošlu godinu izvještava Boris Mišević za RTL.

Osim toga, u marini ima i brodova od preko 25 metara – to su brodovi vrijednosti od 3 do 5 milijuna eura koji prije nisu dolazili u tolikom broju. “Svakodnevno nam dolaze upiti za sve veća i veća plovila. Do sad smo konstantno imali upite za plovila dužine od 13-14 metara, to je bio neki prosjek. Prije dva mjeseca počeli su upiti za plovila veličine veće od 25 metara”, kazao je Aleksandar Šuran, direktor marine Veruda.

Kada ih ljudi zovu i traže slobodan vez jednostavno kažu da za brodove duže od 11 metara nemaju mjesta. “Kažemo im da pošalju svu dokumentaciju, ali da ćemo im se javiti eventualno ako netko otkaže”, objašnjava Šuran.

Dodaje da, od kad je u marini, odnosno zadnjih deset godina ne pamti ovakvu navalu. “Očito je u svijetu višak novaca…”, zaključuje.

Za razliku od manjih plovila, vlasnici većih brodova očekuju određen luksuz i troše mnogo više – što je izrazito pogodno za hrvatski turizam. “Oni su svaki dan po restoranima, očekuju neku luksuznu kupovinu, izlaske, noćne provode… Oni su jako dobri potrošači”, tvrdi Šuran.

Što je jako dobro za hrvatski turizam, stoga se nadamo da će brojke biti sve veće i veće, izvještava Boris Mišević za RTL.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views5 Views