JOŠ JEDNA 'PIKICA'

Capak o novom cjepivu protiv korone: ‘Na jesen kreće novo cijepljenje, te dvije podvarijante će doći i do nas’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je kako strategija borbe protiv covida i dalje ostaje ista – cijepi se

U posljednja 24 sata zabilježena su 332 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2068. Među njima je 175 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru osmero pacijenata.

Preminulo je petero osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 1.139.034 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 16.012 preminulo. Ukupno su se oporavile 1.120.954 osobe, od toga 141 u posljednja 24 sata.

Novo cjepivo

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je kako strategija borbe protiv covida i dalje ostaje ista – cijepi se.

“Još nismo zabilježili četvrtu i petu podvarijantu omikrona, ali s obzirom na to da se ona širi svijetom, svakako će doći i kod nas. Stara varijanta cjepiva štiti protiv teških oblika bolesti. Mi upravo čekamo novu varijantu cjepiva koje će uskoro biti registrirano i koje će štititi protiv omikrona. Naša strategija je da na jesen počinjemo cijepiti s novom varijantom”, poručio je Krunoslav Capak, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari