OGLASIO SE MICROSOFT

Veliki tehnološki kvar: Kaos u trgovinama, bankama i institucijama u svijetu, problemi i u Hrvatskoj

Službeno ažuriranje Microsoft 365 usluge objavilo je na X-u, nekadašnjem Twitteru da ‘istražuju problem koji utječe na mogućnost pristupanja raznim aplikacijama i uslugama Microsoft 365’

Mnoge institucije iz raznih dijelova svijeta, uključujući banke, medijske kuće i zrakoplovne kompanije pogođene su masovnim tehnološkim kvarom, piše BBC. Na mnogim blagajnama u supermarketima nastao je kaos, medijske kuće suočavaju se s poteškoćama u programima uživo, dok su zrakoplovi ostali zarobljeni u zračnoj luci u Sydneyju.

Problemi su zahvatili i neke hrvatske medijske kuće, a 24 sata pišu da su se problemi navodno javili i u zagrebačkoj zračnoj luci.

Prije nego što su se problemi pojavili u Australiji, više aerodroma u Sjedinjenim Američkim Državama također je prijavilo poteškoće sa slijetanjem zrakoplova zbog problema vezanih uz IT.

Ne zna se razlog velikog kvara, no mnogi ga povezuju s Microsoftovim računalnim sustavom.

Stranica za prijavljivanje poteškoća Downdetector pokazuje da korisnici diljem svijeta masovno prijavljuju poteškoće u radu Microsoftovih sustava, uključujući njihovu online trgovinu.

Službeno ažuriranje Microsoft 365 usluge objavilo je na X-u, nekadašnjem Twitteru da “istražuju problem koji utječe na mogućnost pristupanja raznim aplikacijama i uslugama Microsoft 365”.

Australski nadzornik kibernetičke sigurnosti objasnio je da nemaju informacije koje bi ukazivale da je kvar povezan s ugrozom kibernetičke sigurnosti, nego se čini da iza svega stoji tehnički problem, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari