17. TRAVNJA

Veliki vodič: Pogledajte kako će trgovine i trgovački centri raditi na dan izbora

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

I banke na izbornu srijedu zatvaraju svoja vrata, baš kao i većina poštanskih ureda, piše Net.hr.

Jedni na glasovanje, drugi na posao. Izbori su po zakonu neradni dan, ali ne za sve. Većina trgovina radit će prema redovnom radnom vremenu kao i šoping centri. Samo rijetki zatvaraju svoja vrata. Provjerili smo gdje u nabavku.

Na dan održavanja parlamentarnih izbora prodavaonice Konzuma rade prema posebnom radnom vremenu. “Dragi kupci, molimo vas da isplanirate svoju kupnju na vrijeme jer će naše prodavaonice na dan održavanja parlamentarnih izbora, 17.4., raditi prema posebnom radnom vremenu. Radno vrijeme vaše omiljene Konzum prodavaonice pogledajte ovdje. Usluge Dostave i Drive in-a bit će dostupne toga dana do 15 sati.

Lidl je objavio na svojim stranicama popis trgovina, a više o tome možete saznati OVDJE.

Interspar je objavio da su sve njihove trgovine otvorene na dan izbora. Više saznajte OVDJE. Kaufland također radi prema nedjeljnom radnom vremenu, a popis možete pogledati OVDJE.

Sve prodavaonice Plodina će biti otvorene 17. travnja.

Prodajni centri Pevexa bit će zatvorena na izborni dan.

Svi Bauhaus centri u srijedu će raditi od 8 do 21 sat.

Tower center Rijeka radit će od 10 do 21 sat.

Rade samo dežurne ljekarne, banke zatvaraju vrata

Kako je već RTL već izvijestio bolnice se već tjednima pripremaju, zakazane operacije su odgođene, naručeni pacijenti su preraspoređeni. Iako će raditi smanjenim kapacitetom, liječnici su za izbore spremni.

“Sve službe, hitna služba će funkcionirati kao da se radi nedjeljom. Oni pacijenti koji su za taj dan bili predviđeni za operacije ili preglede su prenaručeni i dobit će neki ranije, neki kasnije, ovisno o gužvi, termin i naknadno će se odraditi”, objasnio je pomoćnik ravnatelja za zdravstvene djelatnosti u KB Dubrava, Toni Kolak.

Ako u srijedu zatrebate neki lijek, moći ćete ga nabaviti samo u dežurnim ljekarnama. Ostatak njih neće raditi.

I banke na izbornu srijedu zatvaraju svoja vrata, baš kao i većina poštanskih ureda. Ipak na dva mjesta u Hrvatskoj moći ćete poslati pismo ili primiti paket. “U srijedu na dan izbora radit će dva poštanska ureda. Poštanski ured na graničnom prijelazu Bajakovo radi svaki dan 0-24 te će radti poštanski ured u Branimirovoj ulici u Zagrebu od 7:00 do ponoći”, kazao je glasnogovornik Hrvatske pošte Krešimir Domjančić, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari