AKCIJA AGROKOR: Galić predao dokumente iz kojih proizlazi tko je odgovoran!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Odvjetnik Čogurić: ‘Čim dobije poziv Ante Todorić kreće u Hrvatsku’

Ključni događaji

11:25 Lučić nije nikog teretio, ali nije ovo očekviao
11:12 Danas završava pretres Kulmerovih dvora
10:20 Čogurić: “Čim Ante dobije poziv on će krenuti na put”
10:10 Hrvoje Balent odveden u Oranice
10:04 Mislav Galić objavio je da tereti Ivicu Todorića.
09:32 RTL doznaje: Ante Todorić sutra ili za par dana u Hrvatskoj
09:30 Ispitana prva skupina osumnjičenika
09:28 Todorićeva sestra dobacivala novinarima te im poručila: ‘Baš vam je uzvišeno zanimanje’
08:45 Odvjetnik Damira Kuštraka: ‘Moj klijent ne može biti odgovoran za nešto u čemu nije sudjelovao’
07:50 Hrvoje Balent uhićen, ali još uvijek se naalzi u Kulmerovim dvorima

11:25
Lučić nije nikog teretio, ali nije ovo očekivao

Završila su ispitivanja Tomislava Lučića i Ljerke Puljić.

“Naš klijent je porekao počinjenje kaznenih djela, sve njegovo postupanje uvijek je bilo u skladu sa zakonom, a detaljnije nakon što dobije uvid u spis”, kazala je njegova odvjetnica Laura Valković, dodavši da nikog nije teretio. Mislim da ovo nikog nije iznenadilo u Hrvatskoj, ali nije očekivao ovo.

“Iznijela je obranu onoliko koliko je to mogla u ovom trenutku. Nije izuzeto iz pretresa ništa posebno. Nikog nije teretila te je bila iznenađena svime ovime”, kazala je Liljana Planinić. odvjetnica Ljerke Puljić.

11:12
Danas završava pretres Kulmerovih dvora

Gotovo je sigurno da će danas biti dovršen pretres Kulmerovih dvora. Pretres u glavnoj zgradi je dovršen, a ostaju još tri manje zgrade. Policija je vrlo detaljna i pregledava svaku ladicu pa čak i frižider. No, kako se doznaje nikakva dokumentacija za sada nije pronađena.

10:20
Čogurić: “Čim Ante dobije poziv on će krenuti na put”

Ante Todorić koji je zajedno sa svojim ocem, bratom i ostalima osumnjičen u slučaju Agrokor još nije dobio poziv policije ni Državnog odvjetništva, rekao je njegov branitelj Rajko Čogurić, dodavši da njegov branjenik nije u bijegu i da će se odazvati na poziv tužiteljstva.

“Čim dobije poziv on će krenuti na put”, rekao je Čogurić.

10:10
Hrvoje Balent odveden u Oranice

Hrvoje Balent napustio je Kulmerove dvore te je odveden u Oranice.

10:04
Mislav Galić objavio je da tereti Ivicu Todorića.

Mislav Galić objavio je da tereti Ivicu Todorića.

“Iznijeli smo obranu. Naš klijent je u cijelosti iskazivao o svojoj ulozi odgovorne osobe u Ledu i u Jamnici, u kojoj poziciji je bio odgovoran i za financije tih društava. No, ovo što se njemu stavlja na teret, vezano je za Agrokor d.d. kao član Uprave za hranu, Galić je u cijelosti porekao doticaj s donošenjem financijskih odluka u kojima nije sudjelovao, s obzirom da sjednice Uprave Agrokora d.d. nisu održavane i kao takav nije mogao osiguravati donošenje nikakvih financijski štetnih odluka za Agrokor d.d. Galić je predao i dokument kojm potvrđuje navode svoje obrane, a iz kojeg proizlazi tko je zapravo u Agrokoru bio zadužen za donošenje financijskih odluka u društvu, a to definitivno nije bio Mislav Galić. Njegova odgovornost koja mu se stavlja na teret je u principu objektivna odgovornost, dakle kao člana Uprave. S financijama nije imao veze”, poručeno je.

Odvjetnici su potvrdili da Galić tereti Todorića.

Jutros je Todorićeva sestra Jadranka kada je stigla pred Kulmerove dvore odlučila “obračunati” se s novinarima kojima je dobacivala te im poručila:”Baš vam je uzvišeno zanimanje”.

08:45
Odvjetnik Damira Kuštraka: ‘Moj klijent ne može biti odgovoran za nešto u čemu nije sudjelovao’

Odvjetnik Damira Kuštraka naglasio je da je njegovog klijenta iznenadilo hapšenje te da je tijekom svjedočenja osporio sve teze. Također je poručio da Kuštrak nije imao razloga sumnjati u financijska izvješća te da ga je iznenadila ciejla ova situacija. Kaže kako njegov klijent ne može biti odgovoran za nešto u čemu nije sudjelovao.

07:50
Hrvoje Balent uhićen, ali još uvijek se naalzi u Kulmerovim dvorima

Odvjetnik Fran Olujić jutros ispred Kulmerovih dvora rekao je da pretres trajati cijeli dan. Otkrio je da je Hrvoje Balent lišen slobode, ali još uvijek se nalazi u Kulmerovim dvorima, piše Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari