Alarm za cijelu Hrvatsku! Ususret proljeću zima pokazuje zube: Stiže zahlađenje, oluje, snijeg…

U samo dva sata temperatura se spustila za sedam stupnjeva, s 11 na četiri stupnja Celzijeva

Nakon proljeća koje je, ne kalendarski, ali osjećajem ugode svakako uranilo, vratila se zima. Gotovo za cijelu zemlju upaljen je alarm. Nakon kratkih rukava uslijedio je i snijeg. Pokazuje li zima ponovno zube i kako se nositi s naglim promjenama, otkriva RTL Danas.

U Zagrebu od proljeća do prave zime. U samo dva sata temperatura se spustila za sedam stupnjeva, s 11 na četiri stupnja Celzijeva.

“Ožujak je poznat po svoja tri zahlađenja i na moru to tumače kroz tri marčane bure, zar ne? Ovo smo sada imali drugu marčanu buru. Prva je bila u prvom tjednu ožujka. Sve zapravo ide kako je narod navikao i kako se pamti”, kazala je Dunja Mazzocco Drvar, meteorologinja RTL-a.

A narod pamti da na blagdan svetog Josipa, što je 19. ožujka, pada snijeg pa se kaže i “sveti Josip snijegom posip”. Snijeg je malo uranio pa pada u Lici, Gorskom kotaru, ali i na zagrebačkom brdu. Na Sljemenu je prava zimska atmosfera. Na snijegom prekrivenim zavojima važno je sve pa i koliko će ralica krenuti prije autobusa.

Ujedno, zadnji je dan skijaške sezone, a zima ju je pošteno zatvorila.

“Namjerno sam išao da ponovno doživim ovu bajku. Danas je opet lijepo, pada tiho, onako blago i baš sam to htio vidjeti”, kaže jedan Zagrepčanin.

Snijeg je stvarao probleme i na autocesti prema Rijeci. Tamo kiša lije cijeli dan. Zato problema nema u Osijeku jer jedino na istok Hrvatske još nije došla ova zimska promjena.

Na kraju, čini se da nije samo veljača prevrtača nego da svoju prevtljivu narav pokazuje i vrijeme u ožujku.
Ružia Đukić

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari